Ga naar de inhoud
Gezonde mac and cheese met bloemkool

Gezonde mac and cheese met bloemkool

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

35 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 0.5 bloemkool ( in roosjes )
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml bouillon
  • 100 ml melk
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 300 gr volkorenpasta
  • olie of boter om in te bakken
  • snuf paprikapoeder
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bloemkool schoon, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de bloemkool en paprikapoeder toe, bak nog even mee en voeg daarna de bouillon toe. Laat dit koken totdat de bloemkool gaar is. Kook ondertussen de pasta gaar.


  2. Wanneer de bloemkool gaar is, pureer deze tot een glad mengsel. Voeg de melk en 100 gram kaas toe, roer dit goed door tot een gladde saus.


  3. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de gekookte pasta toe aan de saus. Roer dit nog een keer goed door en doe daarna het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi de pasta met de overige kaas en zet ongeveer voor 10 minuten in de oven, zodat de kaas smelt en wat bruin wordt.


  4. Serveer de pasta ovenschotel met een frisse salade of voeg er ook eens doperwten aan toe.