Gezonde ontbijtkoek
Een heerlijk ontbijtkoek recept, maar dan een gezondere variant die minstens net zo lekker is. Deze gezonde ontbijtkoek is heerlijk bij het ontbijt, de lunch of gewoon als tussendoortje.
30 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor plakken
-
250 gr volkoren tarwemeel
-
200 ml melk ( halfvolle of plantaardige )
-
2 eieren
-
120 gr dadels
-
2 eetlepels 100% appelstroop
-
1 eetlepel speculaaskruiden
-
1 theelepel kaneel
-
2 theelepel bakpoeder
-
1 theelepel vanille extract
-
1 eetlepel amandelschaafsel
-
Snuf zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de dadels in een schaaltje (ontpit deze indien nodig) en week deze een aantal minuten in heet water.
-
Meng in een grote kom het volkorenmeel met het bakpoeder, de kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout.
-
Giet het water van de dadels af en doe deze in een keukenmachine of blender, samen met de melk, eieren, appelstroop en vanille extract. Meng dit goed zodat alles goed geblend is.
-
Voeg het natte mengsel toe aan de kom met meel en roer dit met een garde tot een beslag.
-
Leg een bakpapier in een bakvorm en giet hier het beslag in. Verdeel het amandelschaafsel over de ontbijtkoek en zet voor circa 30 minuten in de oven. Controleer met een satƩprikker of hij gaar is en geniet van je heerlijke, zelfgemaakte en gezondere ontbijtkoek.
Heeft het gesmaakt?
212 stemmen
Ook lekker