Ga naar de inhoud
Grieks gevulde zoete aardappel

Grieks gevulde zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

10 M + 45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr feta
  • 0.3 komkommer
  • 2 eetlepels walnoot
  • olie
  • peper en zout

Yoghurtsaus:

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje citroensap
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen. Meng de griekse yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook, citroensap en een snufje peper en zout.


    griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl
  2. Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden. Vul ze met wat van het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en walnoten. Serveer met de yoghurtsaus.