Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Grieks gevulde zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Ingrediënten
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr feta
  • ⅓ komkommer
  • 2 eetlepels walnoot
  • olie
  • peper en zout
Yoghurtsaus:
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen. Meng de griekse yoghurt met het uitgeperste teentej knoflook, citroensap en een snufje peper en zout.

grieks_gevulde_zoete_aardappel_01.jpg
grieks_gevulde_zoete_aardappel_02.jpg
grieks_gevulde_zoete_aardappel_03.jpg
grieks_gevulde_zoete_aardappel_04.jpg

Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden. Vul ze met wat van het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en walnoten. Serveer met de yoghurtsaus.

griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl
Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst