Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Grieks gevulde zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Ingrediënten
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr feta
  • ⅓ komkommer
  • 2 eetlepels walnoot
  • olie
  • peper en zout
Yoghurtsaus:
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen. Meng de griekse yoghurt met het uitgeperste teentej knoflook, citroensap en een snufje peper en zout.

grieks_gevulde_zoete_aardappel_01.jpg
grieks_gevulde_zoete_aardappel_02.jpg
grieks_gevulde_zoete_aardappel_03.jpg
grieks_gevulde_zoete_aardappel_04.jpg

Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden. Vul ze met wat van het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en walnoten. Serveer met de yoghurtsaus.

griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette