Grieks gevulde zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Yoghurtsaus:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen. Meng de griekse yoghurt met het uitgeperste teentej knoflook, citroensap en een snufje peper en zout.

 Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden. Vul ze met wat van het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en walnoten. Serveer met de yoghurtsaus.

127 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.