Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Grieks gevulde zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Ingrediënten
Yoghurtsaus:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen. Meng de griekse yoghurt met het uitgeperste teentej knoflook, citroensap en een snufje peper en zout.

 Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden. Vul ze met wat van het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en walnoten. Serveer met de yoghurtsaus.

griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.