Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Grieks gevulde zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Ingrediënten
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr feta
  • ⅓ komkommer
  • 2 eetlepels walnoot
  • olie
  • peper en zout
Yoghurtsaus:
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen. Meng de griekse yoghurt met het uitgeperste teentej knoflook, citroensap en een snufje peper en zout.

Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden. Vul ze met wat van het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en walnoten. Serveer met de yoghurtsaus.

griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×