Vegan moussaka

Heerlijke Griekse ovenschotel met aardappeltjes, vegetarisch gehakt en vegan bechamelsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Vegan bechamelsaus:

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aubergines met een mes of mandoline in grote dunne plakken. Verhit een flinke scheut olie in een pan. Leg daar een paar plakken aubergine in en bak 2 a 3 minuutjes aan beide kanten en laat uitlekken. Herhaal dit tot de aubergines op zijn. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in de magnetron of pan met water. Breng ze daarna op smaak met een snuf zout.

Snipper ondertussen ook de ui en knoflook. Fruit deze aan in een andere pan en voeg hier het vegetarisch gehakt aan toe. Doe dan de tomatenpuree, oregano, peper, zout en kaneel erbij en roerbak kort mee. Doe dan de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus ca. 10 minuten sudderen. Voeg ondertussen het water toe om de saus lekker smeuïg te houden. Mocht je meer water nodig hebben dan kan dit ook.

Maak ondertussen de bechamelsaus: smelt de margarine in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde door. Bak de roux een paar minuten. Giet dan beetje bij beetje de amandelmelk erbij en roer met de garde door. Laat indikken tot een romige saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Vet de ovenschotel in met olie of margarine. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Leg hier de helft van de gebakken aubergine op. Dek af met het gehaktmengsel. Verdeel hier weer aardappeltjes en plakken aubergine over. Giet als laatste de vegan bechamelsaus er over.

Bak de vegan moussaka 45 minuten in de oven. Lekker met een Griekse salade.

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.