Buffalo chicken wings
Met dit recept voor chicken wings maak je een lekker kruidig en sticky hapje om je vingers mee af te likken. Je laat de kippenvleugels eerst marineren in o.a. knoflook, honing, ketchup en chili en bakt ze daarna licht krokant in de oven. Serveer de chicken wings buffalo stijl met een blauwe kaas dip.
10 M + 50 M oventijd + 30 M marineren
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
5 kippenvleugels
-
50 gr gesmolten boter
-
1 snuf knoflookpoeder
-
1 eetlepel honing
-
2 eetlepels ketchup
-
1 eetlepel witte wijnazijn
-
2 theelepels worcestershiresaus
-
1 snuf chili naar smaak
Blauwe kaas dip
-
125 ml crĆØme fraĆ®che
-
75 gr blauwe kaas
-
2 eetlepels mayonaise
-
peper en zout
-
1 eetlepel citroensap
-
3 stengels bleekselderij
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediƫnten voor de chicken wings (behalve de kip) in een kommetje. Giet vervolgens bij de kip in een grote kom en schep goed om. Laat de kip minimaal een halfuur marineren (een nacht kan ook).
-
Verdeel de kip vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bewaar de marinade. Bak de kip 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en haal nogmaals door de marinade. Bak ze daarna nog 20 Ć 25 minuten in de oven.
-
Maak ondertussen de blue cheese dip. Doe alles (behalve de bleekselderij) in een keukenmachine en mix fijn tot een saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus iets te verdunnen. Serveer de buffalo chicken wings met de blue cheese dip en de bleekselderij.
-
Tip: deze buffalo chicken wings zijn ook lekker van de BBQ.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker