Ga naar de inhoud
Buffalo chicken wings

Buffalo chicken wings

Met dit recept voor chicken wings maak je een lekker kruidig en sticky hapje om je vingers mee af te likken. Je laat de kippenvleugels eerst marineren in o.a. knoflook, honing, ketchup en chili en bakt ze daarna licht krokant in de oven. Serveer de chicken wings buffalo stijl met een blauwe kaas dip.

10 M + 50 M oventijd + 30 M marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 kippenvleugels
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • 1 snuf chili naar smaak

Blauwe kaas dip

  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gr blauwe kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 stengels bleekselderij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de chicken wings (behalve de kip) in een kommetje. Giet vervolgens bij de kip in een grote kom en schep goed om. Laat de kip minimaal een halfuur marineren (een nacht kan ook).


  2. Verdeel de kip vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bewaar de marinade. Bak de kip 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en haal nogmaals door de marinade. Bak ze daarna nog 20 à 25 minuten in de oven.


  3. Maak ondertussen de blue cheese dip. Doe alles (behalve de bleekselderij) in een keukenmachine en mix fijn tot een saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus iets te verdunnen. Serveer de buffalo chicken wings met de blue cheese dip en de bleekselderij.


  4. Tip: deze buffalo chicken wings zijn ook lekker van de BBQ.