Ga naar de inhoud
Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met pulled chicken

Het is heerlijk snacken van deze ovenschotel met nacho’s, BBQ pulled chicken en groenten

40 M + 8 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 zak nacho chips naturel
  • 2 kipfilets ( 300 gr )
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels BBQ-saus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 rode ui
  • 1 klein blikje maïs à 150 gr
  • 250 gr champignons ( in plakjes )
  • 6 cherry tomaatjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 230 graden (met grill als dit mogelijk is). Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilets er in gaar in ca. 15 min. Hak ondertussen de ui en de paprika in stukjes. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg vervolgens de champignons toe en breng op smaak met een beetje peper en zout.


  2. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken zodat je pulled chicken hebt. Meng de BBQ saus en de ketchup door de kip. Verdeel de helft van de nacho’s over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de gebakken groenten op. Laat de mais uitlekken en verdeel ongeveer de helft over de groenten. En vervolgens ook de pulled chicken.


  3. Dek af met de rest van de nacho’s en bestrooi met de rest van de mais. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel over de nacho ovenschotel. Bestrooi met kaas en grill de ovenschotel 8 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.


  4. Tip: lekker met zure room.