Ga naar de inhoud
Ham-kaas croissant rolletjes

Ham-kaas croissant rolletjes

Een super snel en makkelijk verwen ontbijtje van croissant rolletjes met ham en kaas uit de oven, ook leuk voor Vaderdag!

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor rolletjes

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 grote croissants
  • 5 plakken kaas
  • 6 plakken ham
  • Snuf oregano kruiden
  • 1 ei
  • boter + om in te vetten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol 2 stuks uit zodat je een vierkant stuk deeg hebt. Druk de schuine naden goed aan elkaar vast. Leg ongeveer 1,5 plak kaas er op en 2 plakken ham. Bestrooi met een beetje oregano kruiden. Rol het deeg met ham en kaas op. Snijd dit rolletje in 3 stukken. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten zodat je 9 rolletjes hebt.


    ham_kaas_croissant_rolletjes ham_kaas_croissant_rolletjes ham_kaas_croissant_rolletjes ham_kaas_croissant_rolletjes
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Zet de croissant rolletjes met ham en kaas hier in, houd voldoende ruimte er tussen. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de rolletjes hiermee. Bak de croissantrolletjes 20 tot 25 minuten in de oven goudbruin. Zet ze niet te hoog in de oven anders worden ze donker aan de bovenzijde of dek ze af met folie.