Hartige poffertjes

Maak eens deze heerlijke hartige poffertjes met knoflook, oregano en Parmezaanse kaas!

Tussendoortjes 1 uur

ingrediënten

voor 50 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, peper en zout. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren toe en de melk. Mix door elkaar.

  2. Smelt 50 gr boter en voeg dit toe aan het beslag. Pers de knoflook uit en meng samen met de oregano door het poffertjesbeslag. Laat het beslag 20 minuutjes rusten en verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe wat van het beslag in de doseerfles.

  3. Vet de poffertjes goed in met wat van de overgebleven boter. Wees niet te zuinig, er mag een klein laagje boter in de holtes staan. Spuit het beslag in de holtes en vul ze tot ca 90% tot net onder de rand. Bak ze ca. 1 a 2 minuutjes tot er aan de bovenzijde belletjes komen, ze moeten wel nog vloeibaar zijn aan de bovenzijde. Keer ze dan met een vorkje of satéprikker om. Zitten ze nog vast? Wacht dan nog even met om draaien tot ze loslaten en/of gebruik de volgende keer wat meer boter om in te vetten.

  4. Bak ook de andere zijde van de poffertjes goudbruin. Haal ze uit de pan met een vorkje en vet de pan weer opnieuw in. Bak de volgende batch en herhaal dit tot het beslag op is. Serveer de poffertjes met de Parmezaanse kaas, bieslook een extra klontje boter.

  5. Lees meer tips voor het bakken van poffertjes in dit basis recept

  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!