Ga naar de inhoud
Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

20 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 4 vastgekookte aardappels
  • 40 gr boter
  • scheutje olijfolie
  • snuf tijm
  • 1 teen knoflook
  • snuf peper en zout
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter en roer de olijfolie erdoor. Pers de knoflook uit bij het oliemengsel. Voeg een snuf peper, zout en tijm toe en roer erdoor.


  2. Leg de aardappel op een (grote) lepel en snijd in hele dunne schijfjes. De lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijdt. Leg in een ovenschaal. Kwast de aardappels in met de knoflookolie, ook tussen de inkepingen. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.


    Hasselback aardappels Hasselback aardappels Hasselback aardappels
  3. Bak de hasselback aardappels 50 min in de oven. Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vega.


  4. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.