Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen
Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt
15 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr blauwe bessen ( diepvries )
-
60 gr havermout
-
20 gr volkoren meel ( of amandelmeel voor glutenvrij )
-
20 gr halvarine + extra om in te vetten
-
2 eetlepels honing
-
2 eetlepels gehakte pecannoten
-
1 theelepel vanille extract
-
1 theelepel maïzena
-
1 theelepel citroensap
-
snuf kaneel
-
Snuf zout
Benodigdheden
-
2 ovenschaaltjes van ca. 10 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ovenschaaltjes in met wat halvarine. Meng in een kom de blauwe bessen met het citroensap en de maïzena zodat alle blauwe bessen bedekt zijn. Verdeel de blauwe bessen over de ovenschaaltjes.
-
Hak de pecannoten fijn. Meng een andere kom de havermout, volkoren meel, snuf kaneel en snuf zout door elkaar. Smelt de halvarine en voeg deze vervolgens toe aan het meelmengsel samen met de honing of agavesiroop en het vanille extract. Roer tot slot de pecannoten erdoorheen en meng dit tot een kruimelig deeg.
-
Verdeel het kruimeldeeg over de blauwe bessen in de ovenschaaltjes en zet voor circa 40 – 45 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is. Laat daarna ongeveer 10 minuten afkoelen. Serveer met wat yoghurt.
Heeft het gesmaakt?
35 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten