Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen

Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt

Ontbijt 15 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ovenschaaltjes in met wat halvarine. Meng in een kom de blauwe bessen met het citroensap en de maïzena zodat alle blauwe bessen bedekt zijn. Verdeel de blauwe bessen over de ovenschaaltjes.

  2. Hak de pecannoten fijn. Meng een andere kom de havermout, volkoren meel, snuf kaneel en snuf zout door elkaar. Smelt de halvarine en voeg deze vervolgens toe aan het meelmengsel samen met de honing of agavesiroop en het vanille extract. Roer tot slot de pecannoten erdoorheen en meng dit tot een kruimelig deeg.

  3. Verdeel het kruimeldeeg over de blauwe bessen in de ovenschaaltjes en zet voor circa 40 – 45 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is. Laat daarna ongeveer 10 minuten afkoelen. Serveer met wat yoghurt.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.