Ga naar de inhoud
Haricots verts met spek

Haricots verts met spek

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

15 M + 12 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 350 gr haricots verts
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 aantal blaadjes basilicum
  • Snuf peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uiteinden van de haricot verts af en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Bestrijk de haricot verts met een beetje olie, zodat deze glanzen.


    haricots_verts_01 haricots_verts
  2. Zorg dat het uiteinde van het ontbijtspek aan de onderkant ligt, dan gaan de rolletjes niet open. Herhaal met de rest van het ontbijtspek en de boontjes.Leg een plakje ontbijtspek neer en rol hierin een ongeveer 10 boontjes. Rol en leg de rolletjes in een ovenschaal.


  3. Bak het spek licht krokant in de oven in ongeveer 12-15 minuten. Het spek wordt nog iets krokanter als je de laatste minuten de grill stand gebruikt. Maak af met een beetje zwarte peper en een paar basilicum blaadjes.