Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aspergemousse in een glaasje

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Week de gelatine in koud water. Doe de asperges in een keukenmachine en maal fijn, bewaar 2 of 3 kopjes voor de garnering. Doe de puree in een pannetje en verwarm deze zachtjes. Los de gelatine erin op en laat het mengsel weer wat afkoelen.

 Mix de slagroom lobbig. Voeg de aspergepuree toe en mix er door. Breng de mousse op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel het mengsel over de glaasjes en steek de bewaarde asperge of kopje er in en laat minimaal een uurtje goed opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes met een stukje zalm en wat peterselie.

asperge_mousse

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×