Aspergemousse in een glaasje
Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm
25 M + 1 U opstijven
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 plakje gerookte zalm
-
160 gr witte asperges uit pot of verse gekookte asperges
-
2 blaadjes gelatine
-
75 ml slagroom
-
snuf peper en zout
-
peterselie om te garneren
Benodigdheden
-
2 glaasjes
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Week de gelatine in koud water. Doe de asperges in een keukenmachine en maal fijn, bewaar 2 of 3 kopjes voor de garnering. Doe de puree in een pannetje en verwarm deze zachtjes. Los de gelatine erin op en laat het mengsel weer wat afkoelen.
-
Mix de slagroom lobbig. Voeg de aspergepuree toe en mix er door. Breng de mousse op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel het mengsel over de glaasjes en steek de bewaarde asperge of kopje er in en laat minimaal een uurtje goed opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes met een stukje zalm en wat peterselie.
Heeft het gesmaakt?
169 stemmen
Ook lekker