Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase dahl met spinazie

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Ingrediënten
  • 325 gr linzen
  • 1 liter water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine rode chili
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 grote witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gerapte gember
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 400 gr spinazie
  • 1 bosje koriander
serveren met:
  • 4 naanbroden
  • 125 ml romige kokosmelk

Bereiding
Was de linzen goed en laat 10 minuten weken in koud water. Was nogmaals goed en voeg de linzen samen met 1 liter water, 0,5 theelepel kurkuma en zout in een pan. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15-20 minuten of tot de linzen zacht zijn.

Indiase-Dahl-stap-1.jpg
Indiase-Dahl-stap-2.jpg
Indiase-Dahl-stap-3.jpg
Indiase-Dahl-stap-4.jpg

Neem een andere pan, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, bak de chili ongeveer 3 minuten aan. Voeg de komijnzaadjes toe, bak 2 minuten, verwijder de chili, maar bewaar deze voor de garnering. Voeg na 1 minuut de uien toe en als deze glazig zijn, geraspte gember en gehakte knoflook. Voeg na 2 minuten tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

Indiase-Dahl-stap-4.jpg
Indiase-Dahl-stap-5.jpg
Indiase-Dahl-stap-7.jpg
Indiase-Dahl-stap-8.jpg

Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng het tomatenmengsel met de linzen, zet het vuur uit, voeg garam masala toe en als laatste spinazie gehakte koriander. Serveer de dahl met naanbrood en een beetje romige kokosmelk.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal