Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indiase dahl met spinazie

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Ingrediënten
  • 325 gr linzen
  • 1 liter water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine rode chili
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 grote witte ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 1 eetlepel gerapte gember
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 400 gr spinazie
  • 1 bosje koriander (gehakt)
serveren met:
  • 4 naanbroden
  • 125 ml romige kokosmelk

Bereiding
Was de linzen goed en laat 10 minuten weken in koud water. Was nogmaals goed en voeg de linzen samen met 1 liter water, kurkuma en zout in een pan. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15-20 minuten of tot de linzen zacht zijn.

Neem een andere pan, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, bak de chili ongeveer 3 minuten aan. Voeg de komijnzaadjes toe, bak 2 minuten, verwijder de chili, maar bewaar deze voor de garnering. Voeg na 1 minuut de uien toe en als deze glazig zijn, geraspte gember en gehakte knoflook. Voeg na 2 minuten tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng het tomatenmengsel met de linzen, voeg garam masala toe en als laatste spinazie en gehakte koriander. Serveer de dahl met naanbrood en een beetje romige kokosmelk.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×