Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase dahl met spinazie

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Ingrediënten
  • 325 gr linzen
  • 1 liter water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine rode chili
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 grote witte ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 1 eetlepel gerapte gember
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 400 gr spinazie
  • 1 bosje koriander (gehakt)
serveren met:
  • 4 naanbroden
  • 125 ml romige kokosmelk

Bereiding
Was de linzen goed en laat 10 minuten weken in koud water. Was nogmaals goed en voeg de linzen samen met 1 liter water, kurkuma en zout in een pan. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15-20 minuten of tot de linzen zacht zijn.

Indiase-Dahl-stap-1.jpg
Indiase-Dahl-stap-2.jpg
Indiase-Dahl-stap-3.jpg
Indiase-Dahl-stap-4.jpg

Neem een andere pan, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, bak de chili ongeveer 3 minuten aan. Voeg de komijnzaadjes toe, bak 2 minuten, verwijder de chili, maar bewaar deze voor de garnering. Voeg na 1 minuut de uien toe en als deze glazig zijn, geraspte gember en gehakte knoflook. Voeg na 2 minuten tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

Indiase-Dahl-stap-4.jpg
Indiase-Dahl-stap-5.jpg
Indiase-Dahl-stap-7.jpg
Indiase-Dahl-stap-8.jpg

Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng het tomatenmengsel met de linzen, voeg garam masala toe en als laatste spinazie en gehakte koriander. Serveer de dahl met naanbrood en een beetje romige kokosmelk.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst