Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase dahl met spinazie

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Ingrediënten
  • 325 gr linzen
  • 1 liter water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine rode chili
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 grote witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gerapte gember
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 400 gr spinazie
  • 1 bosje koriander
serveren met:
  • 4 naanbroden
  • 125 ml romige kokosmelk

Bereiding
Was de linzen goed en laat 10 minuten weken in koud water. Was nogmaals goed en voeg de linzen samen met 1 liter water, 0,5 theelepel kurkuma en zout in een pan. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15-20 minuten of tot de linzen zacht zijn.

Indiase-Dahl-stap-1.jpg
Indiase-Dahl-stap-2.jpg
Indiase-Dahl-stap-3.jpg
Indiase-Dahl-stap-4.jpg

Neem een andere pan, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, bak de chili ongeveer 3 minuten aan. Voeg de komijnzaadjes toe, bak 2 minuten, verwijder de chili, maar bewaar deze voor de garnering. Voeg na 1 minuut de uien toe en als deze glazig zijn, geraspte gember en gehakte knoflook. Voeg na 2 minuten tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

Indiase-Dahl-stap-4.jpg
Indiase-Dahl-stap-5.jpg
Indiase-Dahl-stap-7.jpg
Indiase-Dahl-stap-8.jpg

Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng het tomatenmengsel met de linzen, zet het vuur uit, voeg garam masala toe en als laatste spinazie gehakte koriander. Serveer de dahl met naanbrood en een beetje romige kokosmelk.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x BBQ salades
  • Bijgerecht
Pastasalade met gegrilde groente
  • Bijgerecht
Salade met meloen en kokos
  • Bijgerecht
Couscous salade met feta

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango