Dahl met spinazie

Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Lekker met:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de linzen goed en laat 10 minuten weken in koud water. Was nogmaals goed en voeg de linzen samen met 1 liter water, kurkuma en zout in een pan. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15-20 minuten of tot de linzen zacht zijn.

  2. Neem een andere pan, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, bak de chili ongeveer 3 minuten aan. Voeg de komijnzaadjes toe, bak 2 minuten, verwijder de chili, maar bewaar deze voor de garnering. Voeg na 1 minuut de uien toe en als deze glazig zijn, geraspte gember en gehakte knoflook. Voeg na 2 minuten tomatenpuree en tomatenblokjes toe.

  3. Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng het tomatenmengsel met de linzen, voeg garam masala toe en als laatste spinazie en gehakte koriander. Serveer de dahl met naanbrood en een beetje romige kokosmelk.

Heeft het gesmaakt?
162 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.