Ga naar de inhoud
Italiaans gevulde courgette

Italiaans gevulde courgette

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 grote courgettes
  • 300 gr (vega)gehakt
  • 200 ml tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 125 gr champignons ( in plakjes )
  • 0.5 bol mozzarella
  • Verse basiliucm
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette door de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje wat vruchtvlees uit het midden. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrijk de courgettes aan de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een klein snufje peper en zout. Zet de courgettes 10 minuten in de oven.


    Italiaans gevulde courgette Italiaans gevulde courgette Italiaans gevulde courgette
  2. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak ook de champignons mee. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder het waterige gedeelte en doe de tomatenblokjes bij het gehakt. Doe de tomatensaus er bij met een snuf peper en zout en wat grof gehakte basilicumblaadjes en laat 10 minuutjes pruttelen.


    Italiaans gevulde courgette Italiaans gevulde courgette Italiaans gevulde courgette
  3. Haal de courgettes uit de oven en vul ze royaal met het gehaktmengsel. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de gevulde courgettes. Bak de courgettes nog 15 minuten in de oven.


  4. Tip: vervang het gehakt ook eens door vegetarisch gehakt voor een vega variant.


  5. Probeer ook eens de Mexicaans gevulde courgette.