Italiaanse groentesoep

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 porties

Gehaktballetjes:

Bereiding

  1. Meng het gehakt met pesto, paneermeel en ei. Draai gehaktballetjes van het gehakt. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg knoflook toe zodra de ui glazig is en bak 2 minuten mee.

  2. Schep dan de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden erbij en bak ook 2 minuten mee. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Voeg dan de groenten toe aan de pan en roerbak ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballetjes voorzichtig in de soep vallen.

  3. Kook de soep nu ongeveer 20 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de macaroni mee.

  4. Tip: in plaats van losse groenten kun je ook een zak met (Italiaanse) soepgroenten gebruiken.

  5. Bekijk ook eens dit recept voor verse tomatensoep

Heeft het gesmaakt?
209 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Uit onze shop