Italiaanse groentesoep

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Gehaktballetjes:

Bereiding

 Meng het gehakt met pesto, paneermeel en ei. Draai gehaktballetjes van het gehakt. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg knoflook toe zodra de ui glazig is en bak 2 minuten mee.

 Schep dan de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden erbij en bak ook 2 minuten mee. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Voeg dan de groenten toe aan de pan en roerbak ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballetjes voorzichtig in de soep vallen.

 Kook de soep nu ongeveer 20 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de macaroni mee.

 Tip: in plaats van losse groenten kun je ook een zak met (Italiaanse) soepgroenten gebruiken.

 Bekijk ook eens dit recept voor verse tomatensoep

195 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.