Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse groentesoep

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Ingrediënten
Gehaktballetjes:

Bereiding

 Meng het gehakt met pesto, paneermeel en ei. Draai gehaktballetjes van het gehakt. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg knoflook toe zodra de ui glazig is en bak 2 minuten mee.

 Schep dan de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden erbij en bak ook 2 minuten mee. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Voeg dan de groenten toe aan de pan en roerbak ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballetjes voorzichtig in de soep vallen.

 Kook de soep nu ongeveer 20 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de macaroni mee.

 Tip: in plaats van losse groenten kun je ook een zak met (Italiaanse) soepgroenten gebruiken.

 Bekijk ook eens dit recept voor verse tomatensoep

groentesoep Italiaans www.leukerecepten.nl

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.