Ga naar de inhoud
Kaas uienbroodjes

Kaas uienbroodjes

Recept voor kaas uienbroodjes uit de oven. Zelfgemaakte broodjes met een heerlijke topping van gebakken ui en kaas. Simpel, snel en heerlijk om eens zelf te maken.

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr La Tua Fa­ri­na Mix voor pizza en foccacia
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • handje geraspte kaas
  • snuf tijm
  • Boter of olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de uien fijn. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan. Bak de ui in ca. 15 minuten zacht met een snufje tijm.


    Mix het meel met de olijfolie en aangegeven hoeveelheid water zoals op de verpakking van het pizzadeeg staat. Verdeel het deeg in vieren.


  2. Draai er balletjes van en druk deze een beetje plat en leg op een bakplaat. Verdeel het uienmengsel er over en bestrooi met kaas. Bak de broodjes 20 minuten op 220 graden.


  3. De mix die ik heb gebruikt hoeft niet te rijzen. Je kunt ook een andere mix gebruiken bijvoorbeeld de witbroodmix van Koopmans die wel moet rijzen. Of maak je deeg zelf met bijvoorbeeld dit recept voor pizzadeeg.