Ga naar de inhoud
Kerst bladerdeeghapje met brie

Kerst bladerdeeghapje met brie

Deze hapjes zijn lekker feestelijk door de combinatie van cranberry en brie met bladerdeeg. Zeker een succes tijdens Kerst!

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • 125 gr brie
  • Verse takjes tijm voor garnering
  • 6 halve walnoten
  • Boter of margarine om in te vetten
  • 20 gr gedroogde cranberry's

Benodigdheden:

  • mini muffin bakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de cranberry’s 15 minuten in een kommetje met warm water. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Vet de mini muffin bakvorm in met een beetje boter of margarine. Druk de stukjes deeg er zachtjes in en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de brie in stukjes en leg deze in de bladerdeegbakjes.


    bladerdeeghapjes-met-brie www.leukerecepten.nl bladerdeeghapjes-met-brie www.leukerecepten.nl bladerdeeghapjes-met-brie www.leukerecepten.nl
  2. Giet de cranberry’s af en verdeel ze over de brie. Kruimel de walnoten er over. Zet de hapjes 12 tot 15 minuten in de oven tot het deeg krokant is. Garneer de mini brie hapjes met een takje tijm voor een extra feestelijke kerstsfeer.