Ga naar de inhoud
Rolletjes van gerookte zalm

Rolletjes van gerookte zalm

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr zalm ( sandwich plakken )
  • 0.5 komkommer
  • 100 gr peen julienne
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 citroen
  • Snuf zwarte peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in hele dunne reepjes. Leg een plak zalm op een plank. Leg een paar reepjes komkommer en wat peen julienne aan een zijde. Rol de zalm op en knoop dicht met een sprietje bieslook.


    zalmrolletjes zalmrolletjes
  2. Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Meng 2 eetlepels citroensap door de saus. Schep een beetje saus op elke zalmrolletjes en garneer met een snufje zwarte peper en citroenrasp. Serveer de overgebleven saus er apart bij.


  3. Serveer ze als hapje op een schaaltje of serveer er 2 of 3 op een bordje als voorgerecht.