Rolletjes van gerookte zalm

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in hele dunne reepjes. Leg een plak zalm op een plank. Leg een paar reepjes komkommer en wat peen julienne aan een zijde. Rol de zalm op en knoop dicht met een sprietje bieslook.

  2. Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Meng 2 eetlepels citroensap door de saus. Schep een beetje saus op elke zalmrolletjes en garneer met een snufje zwarte peper en citroenrasp. Serveer de overgebleven saus er apart bij.

  3. Serveer ze als hapje op een schaaltje of serveer er 2 of 3 op een bordje als voorgerecht.

Heeft het gesmaakt?
131 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!