Rolletjes van gerookte zalm

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snijd de komkommer in hele dunne reepjes. Leg een plak zalm op een plank. Leg een paar reepjes komkommer en wat peen julienne aan een zijde. Rol de zalm op en knoop dicht met een sprietje bieslook.

 Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Meng 2 eetlepels citroensap door de saus. Schep een beetje saus op elke zalmrolletjes en garneer met een snufje zwarte peper en citroenrasp. Serveer de overgebleven saus er apart bij.

 Serveer ze als hapje op een schaaltje of serveer er 2 of 3 op een bordje als voorgerecht.

63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.