Rolletjes van gerookte zalm

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snijd de komkommer in hele dunne reepjes. Leg een plak zalm op een plank. Leg een paar reepjes komkommer en wat peen julienne aan een zijde. Rol de zalm op en knoop dicht met een sprietje bieslook.

 Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Meng 2 eetlepels citroensap door de saus. Schep een beetje saus op elke zalmrolletjes en garneer met een snufje zwarte peper en citroenrasp. Serveer de overgebleven saus er apart bij.

 Serveer ze als hapje op een schaaltje of serveer er 2 of 3 op een bordje als voorgerecht.

71 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!