Kip met cranberry uit de oven

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Marinade

Bereiding

 Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik voor de marinade het sap van de helft van de sinaasappel. Maak de marinade af door alle ingrediënten van de marinade in een hakmolen of keukenmachine te mengen. Dit mag best grof. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de marinade er overheen en laat tenminste 30 minuten marineren, maar hoe langer hoe lekkerder. Voeg ook de andere sinaasappel in kleine plakjes samen met de overige cranberry’s aan de ovenschaal toe.

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de kip gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de kip. Schep de marinade tussen tijdens een paar keer over de kip heen. Controleer voor het serveren of de kip gaar is.

 Tip: ook lekker met dit basisrecept voor aardappelgratin

154 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.