Kip met cranberry uit de oven
Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.
10 M + 30 M oventijd + 30 M marineren
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 kippendijen
-
1 sinaasappel
-
15 gr cranberryās
Marinade
-
2 teentjes knoflook
-
1 sinaasappel
-
1 eetlepel balsamicoazijn
-
2 gr rozemarijn
-
15 gr cranberryās
-
2 eetlepels honing
-
2 gr oregano
-
2 eetlepels olijfolie
-
Snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik voor de marinade het sap van de helft van de sinaasappel. Maak de marinade af door alle ingrediĆ«nten van de marinade in een hakmolen of keukenmachine te mengen. Dit mag best grof. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de marinade er overheen en laat tenminste 30 minuten marineren, maar hoe langer hoe lekkerder. Voeg ook de andere sinaasappel in kleine plakjes samen met de overige cranberryās aan de ovenschaal toe.
-
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de kip gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de kip. Schep de marinade tussen tijdens een paar keer over de kip heen. Controleer voor het serveren of de kip gaar is.
-
Tip: ook lekker met dit basisrecept voor aardappelgratin
Heeft het gesmaakt?
212 stemmen
Ook lekker