Ga naar de inhoud
Koolhydraatarme courgettekoekjes

Koolhydraatarme courgettekoekjes

Een lekker koolhydraatarm gerecht op basis van courgette. Lekker als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 courgette
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 30 gr amandelmeel
  • 40 gr feta
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 theelepel citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de courgette en doe deze in een schone theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de geraspte courgette in een kom. Snijd de 2 teentjes knoflook en bosui fijn. Houdt 1 teentje van de fijngesneden knoflook apart. Voeg de knoflook en bosui toe aan de kom met courgette. Doe vervolgens ook het ei, de amandelmeel en komijn erbij. Verkruimel de feta over de kom en roer dit tot een geheel. Breng het op smaak met peper en zout.


  2. Verhit wat olie in een pan en bak hierin koekjes van het courgette mengsel. Bak ze aan beide kanten bruin. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng deze met de Griekse yoghurt, het overgehouden teentje knoflook, citroensap, peper en zout.


  3. Serveer de courgette koekjes met de yoghurt dipsaus.