Ga naar de inhoud
Zalm met pesto en groenten

Zalm met pesto en groenten

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 kleine courgette
  • 2 mootjes zalm
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de courgette in plakjes en doe in een kom. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.


  3. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en verdeel hier de courgette over. Bak deze alvast 7 minuutjes in de oven.


  4. Dep de zalm droog.


  5. Haal de courgette uit de oven en schep om. Leg de stukjes zalm erop, bestrooi met een snufje peper en zout en besmeer de bovenzijde royaal met pesto.


  6. Verdeel ook de tomaatjes over de courgette en zalm.


  7. Bestrooi de ovenschaal met pijnboompitten.


  8. Zet de ovenschaal met zalm met pesto ca. 15 min in de oven. De zalm mag nog een beetje rosé zijn van binnen. Lekker met gebakken aardappeltjes.


  9. Tip: Maak pakketjes van de recept in aluminiumfolie en leg deze ca 10 minuten op de BBQ