Zalm met pesto en groenten
Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.
10 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 kleine courgette
-
2 mootjes zalm
-
125 gr cherrytomaatjes
-
2 eetlepels pesto
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
1 eetlepel olijfolie
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snijd de courgette in plakjes en doe in een kom. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
-
Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en verdeel hier de courgette over. Bak deze alvast 7 minuutjes in de oven.
-
Dep de zalm droog.
-
Haal de courgette uit de oven en schep om. Leg de stukjes zalm erop, bestrooi met een snufje peper en zout en besmeer de bovenzijde royaal met pesto.
-
Verdeel ook de tomaatjes over de courgette en zalm.
-
Bestrooi de ovenschaal met pijnboompitten.
-
Zet de ovenschaal met zalm met pesto ca. 15 min in de oven. De zalm mag nog een beetje rosé zijn van binnen. Lekker met gebakken aardappeltjes.
-
Tip: Maak pakketjes van de recept in aluminiumfolie en leg deze ca 10 minuten op de BBQ
Heeft het gesmaakt?
120 stemmen
Ook lekker