Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Hoofdgerecht 5 min + 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar en giet daarna af.

  2. Ondertussen ga je verder met de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en hak de verse peterselie grof.

  3. Doe de kookroom, crème fraîche en ei in een kom met een snuf peper en zout en klop door elkaar. Voeg hier vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie aan toe.

  4. Bak in een koekenpan de spekjes in 5 minuten krokant. Snijd dan de knoflook en sjalot fijn en bak deze met de spekjes mee.

  5. Voeg het roommengsel toe aan de spaghetti en meng er goed doorheen tot de Parmezaanse kaas is gesmolten.

  6. Als de spekjes klaar zijn, leg je ze op een bord met keukenpapier zodat het meeste vet eruit kan lekken. Voeg ze daarna toe aan de pasta en roer ook deze er doorheen.

  7. Serveer met wat verse peterselie & Parmezaanse kaas

  8. Tip: Maak dit gerecht vegetarisch door er vegetarische spekjes doorheen te doen en een (oude) kaas met vegetarisch stremsel te kiezen.

  9. Let op: parmezaanse kaas kan een kleine hoeveelheid lactose bevatten. Je kunt hier eventueel voor een plantaardige kaassoort kiezen.

Heeft het gesmaakt?
54 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.