Lactosevrije cakejes
Maak lekkere smeuïge cakejes, maar dan lactosevrij. Extra lekker door het vleugje vanille.
10 M + 25 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
100 gr zelfrijzend bakmeel
-
100 gr suiker
-
100 gr plantaardige boter ( op kamertemperatuur )
-
2 theelepels bakpoeder
-
2 eieren
-
1 zakje vanille suiker
-
40 ml (amandel)melk
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is door deze ruim op tijd uit de koelkast te halen.
-
Klop de eieren samen met de boter los.
-
Klop vervolgens het meel, de suiker, het bakpoeder, de vanille suiker en de amandelmelk mee.
-
Doe het beslag in cake vormpjes en bak voor 25 minuten op 180° graden.
-
Laat goed afkoelen en smullen maar.
-
Tip: Extra lekker met wat glazuur. Meng 125 gram poedersuiker met een halve eetlepel water of sap en verdeel het over de afgekoelde cakejes.
-
Voor het basisrecept voor glutenvrije muffins klik je hier. Toch liever een basisrecept voor ‘gewone’ cupcakes. Bekijk het recept hier.
Heeft het gesmaakt?
31 stemmen
Ook lekker