Lactosevrije cakejes

Maak lekkere smeuïge cakejes, maar dan lactosevrij. Extra lekker door het vleugje vanille.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is door deze ruim op tijd uit de koelkast te halen.

Klop de eieren samen met de boter los.

Klop vervolgens het meel, de suiker, het bakpoeder, de vanille suiker en de amandelmelk mee.

Doe het beslag in cake vormpjes en bak voor 25 minuten op 180° graden.

Laat goed afkoelen en smullen maar.

Tip: Extra lekker met wat glazuur. Meng 125 gram poedersuiker met een halve eetlepel water of sap en verdeel het over de afgekoelde cakejes.

Voor het basisrecept voor glutenvrije muffins klik je hier. Toch liever een basisrecept voor ‘gewone’ cupcakes. Bekijk het recept hier.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!