Lactosevrije cakejes
Maak lekkere smeuïge cakejes, maar dan lactosevrij. Extra lekker door het vleugje vanille.
ingrediënten
Bereiding
-
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is door deze ruim op tijd uit de koelkast te halen.
-
Klop de eieren samen met de boter los.
-
Klop vervolgens het meel, de suiker, het bakpoeder, de vanille suiker en de amandelmelk mee.
-
Doe het beslag in cake vormpjes en bak voor 25 minuten op 180° graden.
-
Laat goed afkoelen en smullen maar.
-
Tip: Extra lekker met wat glazuur. Meng 125 gram poedersuiker met een halve eetlepel water of sap en verdeel het over de afgekoelde cakejes.
-
Voor het basisrecept voor glutenvrije muffins klik je hier. Toch liever een basisrecept voor ‘gewone’ cupcakes. Bekijk het recept hier.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.