Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Limoncello dessert


Heerlijk luchtig Italiaans dessert met limoncello en citroen
 
Ingrediënten
4 eieren
1 citroen
80 gr suiker
3 blaadjes gelatine
250 gr slagroom
75 ml limoncello
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Splits de eieren. Klop het eiwit in een schone kom met een mixer stijf en zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en bewaar een beetje voor de garnering. Mix de eidooiers met de suiker en citroenrasp tot een luchtige bijna witte massa. Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verhit een steelpannetje op het vuur. Knijp de citroen uit en verwarm het sap in het pannetje. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in het warme citroensap. Zet het vuur uit en laat een paar minuutjes afkoelen en schenk dan bij de opgeklopte eidooiers. Voeg ook de limoncello toe en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel ¾ deel door mengsel van eidooiers en citroensap. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten er luchtig door. Verdeel het mengsel over 4 glazen en spuit of schep de ¼ deel slagroom er bovenop en garneer met wat citroenrasp. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×