Luxe aardappelgratin met champignons en truffel

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Bijgerecht 20 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Schil de aardappels en snijd met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes (hoe dunner, hoe sneller gaar) of gebruik kant en klare aardappelschijfjes. Snijd de champignons in plakjes.

  3. Verhit een beetje olie en/of boter in een koekenpan en voeg de champignonschijfjes toe en bak ze een paar minuutjes. Voeg de olijfolie met truffel toe en roer erdoor. Schep de licht gebakken champignons door de aardappelschijfjes.

  4. Meng de room met het ei, peper, zout, tijm en pers de knoflook erbij.

  5. Vet de vormpjes of ovenschaal in met boter of olie. Verdeel de aardappelschijfjes en champignons over de schaal(tjes). Giet het roommengsel erover en zet de schaal(tjes) ca. 35 minuten in de oven. Als je 1 grote ovenschaal maakt wellicht iets langer. Controleer voor het serveren of de aardappeltjes gaar zijn.

  6. Tip: weinig tijd? Kook dan de aardappelschijfjes 8 minuutjes voor en zet de aardappelgratin ca. 25 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!