Luxe aardappelgratin met champignons en truffel

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Schil de aardappels en snijd met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes (hoe dunner, hoe sneller gaar) of gebruik kant en klare aardappelschijfjes. Snijd de champignons in plakjes.

Verhit een beetje olie en/of boter in een koekenpan en voeg de champignonschijfjes toe en bak ze een paar minuutjes. Voeg de olijfolie met truffel toe en roer erdoor. Schep de licht gebakken champignons door de aardappelschijfjes.

Meng de room met het ei, peper, zout, tijm en pers de knoflook erbij.

Vet de vormpjes of ovenschaal in met boter of olie. Verdeel de aardappelschijfjes en champignons over de schaal(tjes). Giet het roommengsel erover en zet de schaal(tjes) ca. 35 minuten in de oven. Als je 1 grote ovenschaal maakt wellicht iets langer. Controleer voor het serveren of de aardappeltjes gaar zijn.

Tip: weinig tijd? Kook dan de aardappelschijfjes 8 minuutjes voor en zet de aardappelgratin ca. 25 minuten in de oven.

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.