Ga naar de inhoud
Luxe aardappelgratin met champignons en truffel

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

20 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 125 ml slagroom
  • 1 ei
  • 250 gr kastanjechampignons ( in plakjes )
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie met truffel ( (aroma) )
  • Snuf peper en zout
  • Boter en/of olie ( om in te vetten )
  • 1 theelepel tijm


Materiaal

  • Grote ovenschaal ( of kleintjes per persoon )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Schil de aardappels en snijd met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes (hoe dunner, hoe sneller gaar) of gebruik kant en klare aardappelschijfjes. Snijd de champignons in plakjes.


  3. Verhit een beetje olie en/of boter in een koekenpan en voeg de champignonschijfjes toe en bak ze een paar minuutjes. Voeg de olijfolie met truffel toe en roer erdoor. Schep de licht gebakken champignons door de aardappelschijfjes.


  4. Meng de room met het ei, peper, zout, tijm en pers de knoflook erbij.


  5. Vet de vormpjes of ovenschaal in met boter of olie. Verdeel de aardappelschijfjes en champignons over de schaal(tjes). Giet het roommengsel erover en zet de schaal(tjes) ca. 35 minuten in de oven. Als je 1 grote ovenschaal maakt wellicht iets langer. Controleer voor het serveren of de aardappeltjes gaar zijn.


  6. Tip: weinig tijd? Kook dan de aardappelschijfjes 8 minuutjes voor en zet de aardappelgratin ca. 25 minuten in de oven.