Mexicaanse bloemkoolrijst

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie.

  2. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe.

  3. Doe de bloemkoolrijst erbij en bak een paar minuutjes mee. Roer de kruiden er door.

  4. Laat de bonen en maïs uitlekken en schep door de bloemkoolrijst.

  5. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het waterige gedeelte en schep ook door het mengsel.

  6. Voeg de limoensap toe en hak de bosui fijn.

  7. Schep de helft van de bosui door de Mexicaanse bloemkoolrijst en gebruik de rest om het gerecht te garneren.

  8. Serveer de bloemkoolrijst met de zure room.

  9. Tip: ook lekker met wraps, avocado, kipspiesjes en/of jalapeno pepers.

Heeft het gesmaakt?
372 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!