Ga naar de inhoud
Mexicaanse bloemkoolrijst

Mexicaanse bloemkoolrijst

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 klein blikje maïs ( à 140 gr )
  • 1 mini blikje kidneybonen ( à 80 gr )
  • 1 paprika
  • 1 bosui
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tacokruiden ( of andere Mexicaanse kruiden )
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel olie
  • 125 ml zure room ( of sojayoghurt )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie.


  2. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe.


  3. Doe de bloemkoolrijst erbij en bak een paar minuutjes mee. Roer de kruiden er door.


  4. Laat de bonen en maïs uitlekken en schep door de bloemkoolrijst.


  5. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het waterige gedeelte en schep ook door het mengsel.


  6. Voeg de limoensap toe en hak de bosui fijn.


  7. Schep de helft van de bosui door de Mexicaanse bloemkoolrijst en gebruik de rest om het gerecht te garneren.


  8. Serveer de bloemkoolrijst met de zure room.


  9. Tip: ook lekker met wraps, avocado, kipspiesjes en/of jalapeno pepers.