Mexicaanse bloemkoolrijst
Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
400 gr bloemkoolrijst
-
1 klein blikje maïs ( à 140 gr )
-
1 mini blikje kidneybonen ( à 80 gr )
-
1 paprika
-
1 bosui
-
3 tomaten
-
1 rode ui
-
2 tenen knoflook
-
2 eetlepels tacokruiden ( of andere Mexicaanse kruiden )
-
1 eetlepel limoensap
-
1 eetlepel olie
-
125 ml zure room ( of sojayoghurt )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie.
-
Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe.
-
Doe de bloemkoolrijst erbij en bak een paar minuutjes mee. Roer de kruiden er door.
-
Laat de bonen en maïs uitlekken en schep door de bloemkoolrijst.
-
Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het waterige gedeelte en schep ook door het mengsel.
-
Voeg de limoensap toe en hak de bosui fijn.
-
Schep de helft van de bosui door de Mexicaanse bloemkoolrijst en gebruik de rest om het gerecht te garneren.
-
Serveer de bloemkoolrijst met de zure room.
-
Tip: ook lekker met wraps, avocado, kipspiesjes en/of jalapeno pepers.
Heeft het gesmaakt?
382 stemmen
Ook lekker