Minestronesoep

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper het uitje, hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, de wortel en bleekselderij in plakjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan. Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.

 Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee, zolang als de verpakking aangeeft. Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is. Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

minestrone soep www.leukerecepten.nl
179 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.