Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Minestronesoep

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper het uitje, hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, de wortel en bleekselderij in plakjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan. Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.

 Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee, zolang als de verpakking aangeeft. Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is. Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

minestrone soep www.leukerecepten.nl

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)