
Minestronesoep
Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen
30 M
Ingrediƫnten: Minestronesoep
Voor personen
-
100 gr pasta schelpjes
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
175 gr cannellini bonen ( uit blik )
-
2 bouillonblokjes
-
1 liter water
-
1 blikje tomatenpuree
-
150 gr wortel
-
1 courgette
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
100 gr bleekselderij
-
3 tomaten
-
30 gr Parmezaanse kaas
-
een aantal takjes basilicum
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Minestronesoep
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
-
Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan. Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.
-
Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook.
-
Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee volgens de kooktijd op de verpakking.
-
Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is. Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
356 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 4 gr
- verzadigd vet 1.5 gr
- koolhydraten 38 gr
- w.v. suikers 7 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 9 gr
- zout 2 gr
Ook lekker