Ga naar de inhoud
Minestronesoep

Minestronesoep

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr pasta schelpjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 175 gr cannellini bonen ( uit blik )
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gr wortel
  • 1 courgette
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 gr bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • een aantal takjes basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes.


  2. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan. Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.


    minestrone soep www.leukerecepten.nl minestrone soep www.leukerecepten.nl minestrone soep www.leukerecepten.nl
  3. Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook.


  4. Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee volgens de kooktijd op de verpakking.


  5. Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is. Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.


  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.