Minestronesoep

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes.

  2. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan. Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.

  3. Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook.

  4. Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee volgens de kooktijd op de verpakking.

  5. Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is. Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
258 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Ook lekker