Ga naar de inhoud
Mini pavlova met fruit

Mini pavlova met fruit

Lekker als toetje voor de kerst of bij een high tea: mini pavlova met zoete mascarpone en vers fruit. Met maar een paar ingrediënten heb je een super feestelijk nagerecht op tafel staan.

25 M + 1 U oventijd + 30 M afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 eiwitten
  • 0.5 eetlepel maïzena
  • 220 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • 3 eetlepels poedersuiker ( + om te bestrooien )
  • Vers fruit om te garneren

Materialen

  • Mixer
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 120 graden. Het is belangrijk als je eiwitten stijf gaat kloppen dat er geen eigeel bij zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Mix de eiwitten in een minuut of 5 goed stijf, voeg onder het mixen beetje bij beetje de suiker en de maizena erbij. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij goed.


  2. Doe de geklopte eiwitten in een spuit en maak mooie grote toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je geen spuit hebt kun je ook met een lepel hoopjes op de bakplaat scheppen. Druk de bovenzijde met een lepel een beetje plat. Zet de bakplaat ongeveer een uur in de oven.


    mini pavlova met fruit stap 1 mini pavlova met fruit stap 2 mini pavlova met fruit stap 3
  3. Het beste is om de ovendeur op een kiertje te zetten, zo worden de pavlova’s eerder krokant. Mochten ze bruin beginnen te worden dan zet je de temperatuur ietsje omlaag. Soms duur het wat langer voordat ze krokant beginnen te worden, dit is ook afhankelijk van de grootte. Aan de buitenkant moeten ze krokant zijn maar van binnen mogen ze nog lekker chewy zijn.


  4. Mix ondertussen de mascarpone met de poedersuiker tot een glad romig mengsel. Laat de mini pavlova’s afkoelen en haal ze voorzichtig van het bakpapier. Schep een beetje mascarpone op de bovenzijde en verdeel het fruit er op. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker.


  5. Tip: maak ook eens een pavlova taart!