Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini pavlova met fruit

Lekker als toetje voor de kerst of bij een high tea; mini pavlova met zoete mascarpone en vers fruit

Ingrediënten
4 eiwitten
1/2 eetl maizena
220 gr witte basterdsuiker
250 gr mascarpone
3 eetl poedersuiker + om te bestrooien
Vers fruit om te garneren
 
Materialen
Mixer
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 120 graden. Het is belangrijk als je eiwitten stijf gaat kloppen dat er geen eigeel bij zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Mix de eiwitten in een minuut of 5 goed stijf, voeg onder het mixen beetje bij beetje de suiker en de maizena er bij. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij goed. Doe de geklopte eiwitten in een spuit en maak mooie grote toetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je geen spuit hebt kun je ook met een lepel hoopjes op de bakplaat scheppen. Druk de bovenzijde met een lepel een beetje plat. Zet de bakplaat ongeveer een uur in de oven.
 
mini pavlova met fruit01
mini pavlova met fruit02
mini pavlova met fruit03
mini pavlova met fruit04
Het beste is om de ovendeur op een kiertje te zetten, zo worden de pavlova’s eerder krokant. Mochten ze bruin beginnen te worden dan zet je de temperatuur ietsje omlaag. Soms duur het wat langer voordat ze krokant beginnen te worden, dit is ook afhankelijk van de grootte. Aan de buitankant moeten ze krokant zijn maar van binnen mogen ze nog lekker chewy zijn. Mix ondertussen de mascarpone met de poedersuiker tot een glad romig mengsel. Laat de mini pavlova’s afkoelen en haal ze voorzichtig van het bakpapier. Schep een beetje mascarpone op de bovenzijde en verdeel het fruit er op. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker.

 

Beoordeling (225 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg