Noedels in kokossaus met zalm

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Hak de ui, geschilde gember, rode peper en knoflook fijn. Fruit dit in een pan met een klein beetje olie. Voeg de paprika toe in blokjes. Maak de peultjes schoon, verwijder met een mesje de uiteinden en de harde draadjes. Voeg ze ook toe aan de pan en bak kort mee.

Giet de kokosmelk erbij en de vissaus. Pers de halve limoen erbij uit. Week ondertussen de noedels gaar in een aparte kom. Giet af en schep de noedels door het kokosmengsel.

Bak de zalm ondertussen in de pan, 3 minuutjes aan beide zijde op hoog vuur. Hij mag rose zijn van binnen. Besprenkel de zalm met de rest van de limoen en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de noedels met groenten op een bord of kom en leg de zalm er op. Bestrooi met wat ongezouten cashewnoten en eventueel wat extra rode peper en koriander.

Tip: vervang de zalm ook eens door stukjes (vegetarische) kip.

noedels-met-zalm-en-kokossaus

17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.