Noedels in kokossaus met zalm
Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 zalmfilets
-
200 ml kokosmelk
-
1 limoen
-
0.5 rode peper
-
1 uitje
-
1 teen knoflook
-
1 stukje gember
-
2 eetlepels vissaus
-
125 gr noedels
-
200 gr peultjes
-
1 paprika
-
handje cashewnoten
-
Optioneel: koriander
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui, geschilde gember, rode peper en knoflook fijn. Fruit dit in een pan met een klein beetje olie. Voeg de paprika toe in blokjes. Maak de peultjes schoon, verwijder met een mesje de uiteinden en de harde draadjes. Voeg ze ook toe aan de pan en bak kort mee.
-
Giet de kokosmelk erbij en de vissaus. Pers de halve limoen erbij uit. Week ondertussen de noedels gaar in een aparte kom. Giet af en schep de noedels door het kokosmengsel.
-
Bak de zalm ondertussen in de pan, 3 minuutjes aan beide zijde op hoog vuur. Hij mag rose zijn van binnen. Besprenkel de zalm met de rest van de limoen en breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer de noedels met groenten op een bord of kom en leg de zalm er op. Bestrooi met wat ongezouten cashewnoten en eventueel wat extra rode peper en koriander.
-
Tip: vervang de zalm ook eens door stukjes (vegetarische) kip.
Heeft het gesmaakt?
41 stemmen
Ook lekker