Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oeufs en cocotte

Lekker voor de paasbrunch: eieren met spinazie uit de oven met brood om te dippen

Ingredienten
150 gr spinazie, vers
4 eieren
4 gedroogde tomaatjes
125 ml creme fraiche
4 eetl geraspte kaas
4 sneetjes brood
Klein scheutje olijfolie
Peper en zout
 
Materialen
4 ovenschaaltjes
1 grote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Verhit een klein beetje olie in pan en bak de spinazie totdat hij begint te slinken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel de spinazie over de 4 ovenschaaltjes. Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ook in het ovenschaaltje.
 
oeufs en cocotte 01
oeufs en cocotte 01
oeufs en cocotte 01
Breek de eieren er over en schep een lepeltje creme fraiche er bij. Bestrooi met wat geraspte kaas. Vul de grote ovenschaal met een laagje water en zet de kleine ovenschaaltjes er in tot ze ongeveer tot de helft onder water staan.
 
oeufs en cocotte 01
oeufs en cocotte 01
oeufs en cocotte 01
Zet de schaal ongeveer 10 tot 15 min in de oven, afhankelijk van hoe vloeibaar het ei wil. Toast het brood en snijd in repen en serveer bij het potje met ei om te dippen.

 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99