Oeuf en cocotte

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Verhit een klein beetje olie in pan en bak de spinazie totdat hij begint te slinken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel de spinazie over de 4 ovenschaaltjes. Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ook in het ovenschaaltje samen met een schep creme fraiche.

Breek de eieren er bij in het ovenschaaltje. Vul de grote ovenschaal met een laagje heet water en zet de kleine ovenschaaltjes er in tot ze ongeveer tot de helft onder water staan. Zet de schaal ongeveer 10 tot 12 min in de oven, afhankelijk van hoe hard of zachtgekookt je het ei wil. Haal de bakjes uit de schaal en serveer de oeuf en cocotte met wat geraspte kaas.

Tip: lekker met wat reepjes getoast brood om mee te dippen.

Je kunt met dit recept voor oeuf en cocotte eindeloos variëren: voeg ook eens wat zalm, ham, paprika of chili toe.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!