Ga naar de inhoud
Gezonde ontbijtpizza met fruit

Gezonde ontbijtpizza met fruit

Lekkere voedzame ontbijtpizza met een bodem van havermout en een topping van kwark en vers fruit

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr havermout ( glutenvrij )
  • 250 gr banaan
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kaneel

Topping:

  • 5 eetlepels kwark
  • Een paar takjes munt
  • Fruit naar keuze: bramen, aardbei, rode bessen, blauwe bessen, banaan

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Voeg de havermout, kaneel, eieren en 250 gram banaan toe in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. De massa zal er als een deeg uitzien, maar is niet té stevig. Verdeel het deeg voor de bodem over een vel bakpapier en maak een ronde pizza vorm.


    ontbijt_pizza
  2. Bak het deeg nu goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de bodem afkoelen en verdeel dan de kwark als toppingover de havermout bodem. Dan kan de pizza belegd worden met rood fruit naar keuze en een paar plakjes banaan.


  3. Tips: niet alle havermout is volledig vrij van glutenomdat dit vaak ermee besmet is. Check daarom de verpakking om er zeker van te zijn dat hier geen sporen van gluten in zitten.


  4. Wil je de ontbijtpizza (gedeeltelijk) de volgende dag eten? Garneer de bodem dan nog niet met kwark en fruit en verpak in aluminiumfolie. Wanneer je de pizza gaat eten, kan de topping erop.