Gezonde ontbijtpizza met fruit

Lekkere voedzame ontbijtpizza met een bodem van havermout en een topping van kwark en vers fruit

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Topping:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Voeg de havermout, kaneel, eieren en 250 gram banaan toe in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. De massa zal er als een deeg uitzien, maar is niet té stevig. Verdeel het deeg voor de bodem over een vel bakpapier en maak een ronde pizza vorm.

 Bak het deeg nu goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de bodem afkoelen en verdeel dan de kwark als toppingover de havermout bodem. Dan kan de pizza belegd worden met rood fruit naar keuze en een paar plakjes banaan.

 

 Tips: niet alle havermout is volledig vrij van glutenomdat dit vaak ermee besmet is. Check daarom de verpakking om er zeker van te zijn dat hier geen sporen van gluten in zitten.

 

 Wil je de ontbijtpizza (gedeeltelijk) de volgende dag eten? Garneer de bodem dan nog niet met kwark en fruit en verpak in aluminiumfolie. Wanneer je de pizza gaat eten, kan de topping erop.

 

90 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!