Ossenhaas met rode wijnsaus

Lekker recept om met kerst te serveren; peterseliepuree met ossenhaas gepocheerd in rode wijn met sjalotjes
Ingrediënten
500 gr ossenhaas
7 sjalotjes, gepeld
400 ml rode wijn
150 ml rode port
2 kruidnagels
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
Peper en zout
2 eetl suiker
Maizena om te binden
1 eetl olijfolie
125 gr kastanje champignons, in plakjes
Puree:
450 gr aardappelpuree (zelf gemaakt of kant en klaar)
Verse peterselie
2 teentjes knoflook
Bereiding
Bak de champignons 5 minuten met een beetje olijfolie en bewaar ze apart. Halveer de sjalotjes en fruit ze in een braadpan aan met een beetje olijfolie. Voeg de suiker toe en bak 2 minuten mee. Schenk de rode wijn en de port bij de sjalotten. Voeg de kruidnagels, rozemarijn, tijm en peper en zout toe en roer door. Breng het tegen het kookpunt en zet dan het vuur klein en leg het vlees in een stuk in de saus. Breng de saus net niet aan de kook en laat het vlees 15 minuten met deksel pocheren.
Haal het vlees uit de pan en bestrooi met een beetje zout en peper en wikkel in aluminium folie en leg het vlees terwijl je aan de slag gaat met de saus in de oven op 80 graden (maximaal een half uur). Schep de sjalotjes uit de pan en bewaar apart. Zeef de rest van de saus. Meng 1 eelt water met 1 eelt maïzena en roer tot een wit papje. Breng de gezeefde saus weer aan de kook en voeg beetje bij beetje de maizena toe totdat de saus van gewenste dikte is. Schep de champignons en de sjalotjes door de saus en verwarm nog een minuutje mee. Snijd de peterselie heel fijn en meng met de warme aardappelpuree. Pers de knoflook uit en voeg ook toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de folie en snijd in 8 plakken. Schep als eerste wat van de rode wijnsaus met champignons en sjalotjes op een mooi bord. Serveer met puree en 2 stukken ossenhaas.
640 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.