Ossenhaas met rode wijnsaus
Lekker recept om met kerst te serveren; peterseliepuree met ossenhaas gepocheerd in rode wijn met sjalotjes
Haal het vlees uit de pan en bestrooi met een beetje zout en peper en wikkel in aluminium folie en leg het vlees terwijl je aan de slag gaat met de saus in de oven op 80 graden (maximaal een half uur). Schep de sjalotjes uit de pan en bewaar apart. Zeef de rest van de saus. Meng 1 eelt water met 1 eelt maïzena en roer tot een wit papje. Breng de gezeefde saus weer aan de kook en voeg beetje bij beetje de maizena toe totdat de saus van gewenste dikte is. Schep de champignons en de sjalotjes door de saus en verwarm nog een minuutje mee. Snijd de peterselie heel fijn en meng met de warme aardappelpuree. Pers de knoflook uit en voeg ook toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de folie en snijd in 8 plakken. Schep als eerste wat van de rode wijnsaus met champignons en sjalotjes op een mooi bord. Serveer met puree en 2 stukken ossenhaas.