Ga naar de inhoud
Ovenschotel met feta en aubergine

Ovenschotel met feta en aubergine

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 gr feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Pitabrood om er bij te serveren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de kruiden toe en een snufje peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en de eetlepel tomatenpuree en roer er goed doorheen.


  2. Giet dan alles in een ovenschaal. Snijd de aubergine in plakken en halveer deze. Steek ze in de ovenschaal in twee rijen, of zoals jij het wil. Kruimel de feta er over en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Lekker om met een pitabroodje in te dippen of mee te vullen.