Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met feta en aubergine

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Ingrediënten
  • 300 gr rundergehakt
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 100 gr feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Pitabrood om er bij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de kruiden toe en een snufje peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en de eetlepel tomatenpuree en roer er goed doorheen.

ovenschotel_aubergine_feta_02.jpg
ovenschotel_aubergine_feta_03.jpg
ovenschotel_aubergine_feta_05.jpg
ovenschotel_aubergine_feta_06.jpg

Giet dan alles in een ovenschaal. Snijd de aubergine in plakken en halveer deze. Steek ze in de ovenschaal in twee rijen, of zoals jij het wil. Kruimel de feta er over en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Lekker om met een pitabroodje in te dippen of mee te vullen.

Beoordeling (204 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst