Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met feta en aubergine

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Ingrediënten
  • 300 gr rundergehakt
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 100 gr feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Pitabrood om er bij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de kruiden toe en een snufje peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en de eetlepel tomatenpuree en roer er goed doorheen.

ovenschotel_aubergine_feta_02.jpg
ovenschotel_aubergine_feta_03.jpg
ovenschotel_aubergine_feta_05.jpg
ovenschotel_aubergine_feta_06.jpg

Giet dan alles in een ovenschaal. Snijd de aubergine in plakken en halveer deze. Steek ze in de ovenschaal in twee rijen, of zoals jij het wil. Kruimel de feta er over en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Lekker om met een pitabroodje in te dippen of mee te vullen.

Beoordeling (156 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×