Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met feta en aubergine

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Ingrediënten
  • 300 gr rundergehakt
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 100 gr feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Pitabrood om er bij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de kruiden toe en een snufje peper en zout. Giet de tomatenblokjes er bij en de eetlepel tomatenpuree en roer er goed doorheen.

Giet dan alles in een ovenschaal. Snijd de aubergine in plakken en halveer deze. Steek ze in de ovenschaal in twee rijen, of zoals jij het wil. Kruimel de feta er over en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Lekker om met een pitabroodje in te dippen of mee te vullen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×