Ga naar de inhoud
Ovenschotel aardappel chili

Ovenschotel aardappel chili

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

40 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 900 gr aardappel krieltjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 paprika
  • 500 gehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gr zwarte bonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Snuf komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 150 gr maïs uit blik
  • 1 bosui
  • 125 ml zure room
  • peper en zout

Materialen

  • Grote ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Gaar de krieltjes eventjes voor door ze een paar minuten te verwarmen in de magnetron of te koken in een pan met water. Bestrooi ze daarna met een snufje zout. Snipper de ui en knoflook en bak dit samen met het gehakt rul in een pan. Voeg te tomatenpuree toe en roer er door heen. Giet de tomatenblokjes er bij.


  2. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper, zout, chili, paprikapoeder en komijn. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Verdeel de helft van de krieltjes over een grote ingevette ovenschaal. Schep hier het gehaktmengsel op.


  3. Hak de paprika in blokjes en verdeel samen met de uitgelekte mais over de ovenschaal. Doe hier weer de andere helft van de aardappeltjes over en bestrooi met kaas. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven. Doe de zure room en bosui er over als topping.