Ovenschotel aardappel chili

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

Hoofdgerecht 40 min + 30 oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Gaar de krieltjes eventjes voor door ze een paar minuten te verwarmen in de magnetron of te koken in een pan met water. Bestrooi ze daarna met een snufje zout. Snipper de ui en knoflook en bak dit samen met het gehakt rul in een pan. Voeg te tomatenpuree toe en roer er door heen. Giet de tomatenblokjes er bij.

  2. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper, zout, chili, paprikapoeder en komijn. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Verdeel de helft van de krieltjes over een grote ingevette ovenschaal. Schep hier het gehaktmengsel op.

  3. Hak de paprika in blokjes en verdeel samen met de uitgelekte mais over de ovenschaal. Doe hier weer de andere helft van de aardappeltjes over en bestrooi met kaas. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven. Doe de zure room en bosui er over als topping.

Heeft het gesmaakt?
324 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!