Ovenschotel met hutspot

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Hoofdgerecht 45 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Hutspot:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de hutspot. Snijd de wortels en ui in stukjes. Doe de aardappels in gelijke stukken in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook.

  2. Kook 20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuïger te maken. Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat.

  3. Verwarm de oven op 200° graden. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Voeg de puntpaprika’s toe in blokjes en de ui gesnipperd. Hak ook de knoflook heel fijn en voeg toe aan de spekjes. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder een snufje chili.

  4. Verdeel de gebakken spekjes en paprika over een ovenschotel en verdeel de hutspot er over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet nog 20 minuten in de oven.

  5. Tip: deze ovenschotel is ook perfect om een restje hutspot mee op te maken. Zo eet je toch net iets anders en gooi je niets weg.

Heeft het gesmaakt?
605 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!