Ovenschotel met hutspot

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Hutspot:

Bereiding

 Maak eerst de hutspot. Snijd de wortels en ui in stukjes. Doe de aardappels in gelijke stukken in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook.

 Kook 20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuïger te maken. Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat.

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Voeg de puntpaprika’s toe in blokjes en de ui gesnipperd. Hak ook de knoflook heel fijn en voeg toe aan de spekjes. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder een snufje chili.

 Verdeel de gebakken spekjes en paprika over een ovenschotel en verdeel de hutspot er over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet nog 20 minuten in de oven.

 Tip: deze ovenschotel is ook perfect om een restje hutspot mee op te maken.

hutspot-ovenschotel
505 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.