Salade met zoete aardappel en feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

12 x bloemkool recepten
  • 15-08-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

De bloemkool is eigenlijk heel veelzijdig en verrassend. Je kunt er bloemkoolnuggets van maken, bloemkoolrijst en bloemkoolsoep. Bekijk mijn top 12 met bloemkoolrecepten hier voor inspiratie!

Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Pasta met tonijn en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak dit smaakvolle en simpele hoofdgerecht van pasta met tonijn en spinazie. Lekker in combinatie met de cherrytomaten, groene pesto en witte kaasblokjes. Het is een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat.

Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 5 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een romige spaghetti die 100% plantaardig is, gemaakt met peulvruchten en een heerlijke smaak heeft door de Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat. Niet alleen heel gemakkelijk, het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

Pinsa met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Verrukkelijke pinsa met courgette, een snelle maaltijd die in slechts 15 minuten op tafel staat. Met een luchtige bodem, belegd met plakjes courgette en romige ricotta met wat citroenrasp en peper en zout. Heerlijk om direct te serveren.

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Makkelijke perziktaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke, makkelijke perziktaart is gemaakt met sappige perziken, zachte boter en een vleugje vanille. Lekker luchtig dankzij de room en het zelfrijzend bakmeel. Serveer met wat poedersuiker en een toef slagroom voor een echt genietmoment.

Doperwtenburgers
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze gezonde doperwtenburgers! Smaakvolle burgers bereid met doperwten, kikkererwten en feta. Serveer op een broodje met yoghurt-muntsaus, gegrilde paprika en sla voor een heerlijke en vullende maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet.

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

10 x avocado recepten
  • 01-08-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Avocado's zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook ontzettend veelzijdig. Ik ben dol op avocado's en ik gebruik ze in allerlei gerechten, van ontbijt tot diner.

Kijkje in mijn keuken - juli 2023
  • 01-08-2023
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoewel je het niet aan het weer merkt, is het volop zomer. Eric en ik gaan niet op vakantie maar blijven gewoon thuis. Gelukkig hebben we wel veel leuke dingen gedaan en nog op de planning. Kijk mee en krijg een kijkje aan de schermen.

Griekse pitabroodjes met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui. Perfect voor een smakelijke en makkelijke maaltijd die je binnen 15 minuten maakt!

10 x lekkere recepten voor de maand augustus
  • 30-07-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

In de zomermaanden zie je dat o.a. aardbeien, kersen en komkommers een stuk voordeliger zijn in de supermarkt. Die zijn in het seizoen en kunnen nu van Nederlandse bodem komen. Een stuk voordeliger en lekkerder!

Bananenbrood met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 10 plakjes
  • *

Geniet van een smeuïg bananenbrood met een verrassende twist: heerlijke stukjes aardbei. Dit lekkere en gezonde bananenbrood is perfect bij het ontbijt of als tussendoortje. Bak zelf deze variant op bananenbrood!

Griekse aardappels met feta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • *

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

5 x orzo recepten
  • 25-07-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Ken je orzo al? Het is een pastasoort die veel in landen rond de Middellandse Zee wordt gegeten. Ik heb wat ideeën voor je verzameld die je kunt maken met orzo.

Stroopwafel taco’s
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

​​Linguine met courgette en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

Monchou toetje met witte chocolade en framboos
  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • *

Trakteer jezelf op een heerlijk genietmoment met dit Monchou toetje in een glas. De romige Monchou, witte chocolade en frambozen zijn een heerlijke combinatie! Met maar 4 ingrediënten heb je dit binnen 20 minuutjes gemaakt.

Sangria maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke frisse en lichtzoete sangria? Met dit recept maak je in 10 minuten een heerlijk Spaans drankje op basis van rode wijn en fruit.

Honing mosterd dressing
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 4 personen
  • *

Voeg een lekkere twist toe aan je maaltijd met deze heerlijke zelfgemaakte honing mosterd dressing. Perfect voor een salade, maar ook op een sandwich of gegrilde groenten bijvoorbeeld.

Hoe kom je als vegetariër aan voldoende eiwitten?
  • 18-07-2023
  • 0 reacties
  • Jonathan Klaassen

In een vorig artikel van online diëtist Jonathan Klaassen kon je lezen dat je als vegetariër o.a. goed moet letten op je eiwitinname. Vegetariërs hebben namelijk meer eiwit nodig dan mensen die vlees en vis eten. Maar hoe doe je dat? Hoeveel heb je nodig? En wat zijn goede plantaardige bronnen? Jonathan vertelt het.