Vis met kruidenkorstje en paprikasaus
Lekkere maaltijd van vis met een krokant kruidenkorstje uit de oven geserveerd in een romige paprikasaus
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 eetlepels paneermeel
-
2 grote pangasius filets ( of andere witvis )
-
1 theelepel mosterd
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 tenen knoflook
-
1 eetlepel peterselie
-
snuf peper en zout
Paprikasaus:
-
180 gr gegrilde rode paprikaās ( uit pot in reepjes )
-
0.25 tablet van groentebouillon
-
50 ml kookroom
-
50 ml water
Benodigdheden:
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Hak de peterselie fijn en meng met de olijfolie, mosterd en peper en zout. Pers het teentje knoflook erbij en voeg dan toe aan het paneermeel. Meng goed door elkaar. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Verdeel het kruidige paneermeel mengsel er over en druk iets aan. Zet 20 minuten in de oven tot de vis gaar is en de bovenzijde iets krokant.
-
Maak ondertussen de saus: doe de reepjes gegrilde paprika in een pannetje en verwarm samen met het water en Ā¼ van een groentebouillontablet. Breng zachtjes aan de kook. Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus. Voeg de kookroom toe en roer er door. Laat de saus nog iets indikken.
-
Verdeel de saus over borden en leg hier de vis uit de oven in. Serveer eventueel met een frisse salade.
Heeft het gesmaakt?
88 stemmen
Ook lekker