Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus

Lekkere maaltijd van vis met een krokant kruidenkorstje uit de oven geserveerd in een romige paprikasaus

Ingrediënten
Paprikasaus:
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden.

 Hak de peterselie fijn en meng met de olijfolie, mosterd en peper en zout. Pers het teentje knoflook erbij en voeg dan toe aan het paneermeel. Meng goed door elkaar. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Verdeel het kruidige paneermeel mengsel er over en druk iets aan. Zet 20 minuten in de oven tot de vis gaar is en de bovenzijde iets krokant.

 Maak ondertussen de saus: doe de reepjes gegrilde paprika in een pannetje en verwarm samen met het water en ¼ van een groentebouillontablet. Breng zachtjes aan de kook. Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus. Voeg de kookroom toe en roer er door. Laat de saus nog iets indikken.

 Verdeel de saus over borden en leg hier de vis uit de oven in. Serveer eventueel met een frisse salade.

vis in paprikasaus www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×