Rabarber compote
Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken met een vleugje sinaasappel en kaneel. Met maar 5 minuten heb je deze lekkere compote in no-time gemaakt.
15 M
Ingrediënten
Voor porties
-
500 gr rabarber
-
1 zakje vanillesuiker
-
75 gr suiker
-
2 eetlepels sinaasappelsap
-
snuf kaneel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan samen met de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 10 minuten zodat de rabarber langzaam uit elkaar valt.
-
Laat iets afkoelen en serveer direct of doe in potten of bakjes en bewaar afgesloten in de koelkast, maximaal ca. 5 dagen.
-
Lekker bij de yoghurt of andere toetjes of bij de pannenkoeken of in gebak. Rabarbercompote is zowel warm als koud lekker.
Heeft het gesmaakt?
141 stemmen
Ook lekker