Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rabarber compote

Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken met een vleugje sinaasappel en kaneel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties

Bereiding

Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan samen met de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 10 minuten zodat de rabarber langzaam uit elkaar valt.

Laat iets afkoelen en serveer direct of doe in potten of bakjes en bewaar afgesloten in de koelkast, maximaal ca. 5 dagen.

Lekker bij de yoghurt of andere toetjes of bij de pannenkoeken of in gebak. Rabarbercompote is zowel warm als koud lekker.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×