Ga naar de inhoud
Paprika met ei uit de oven

Paprika met ei uit de oven

Lekkere lunch met veel groenten die er ook nog leuk uit ziet

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 paprika's
  • 6 eieren
  • 125 gr spekreepjes
  • 2 tomaten
  • Snuf peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak de spekreepjes een paar minuten in een droge koekenpan en laat daarna uitlekken. Snijd de tomaten blokjes. Doe ongeveer de helft van het spek en tomaat in de paprika helften.


  2. Voeg een ei toe en verdeel de rest van het tomaat en spek er over. Voeg nog een snufje peper toe en zet de gevulde paprika’s ongeveer 25 min in de oven. Iets langer voor een hard gekookt ei of korter voor een zacht gekookt ei kan ook. Garneer de gevulde paprika’s met wat peterselie.