Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paprika met ei uit de oven

Lekkere lunch met veel groenten die er ook nog leuk uit ziet

Ingrediënten
  • 3 paprika's
  • 6 eieren
  • 125 gr spekreepjes
  • 2 tomaten
  • Snuf peper

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak de spekreepjes een paar minuten in een droge koekenpan en laat daarna uitlekken. Snijd de tomaten blokjes. Doe ongeveer de helft van het spek en tomaat in de paprika helften.

paprika-met-ei-uit-de-oven_01.jpg
paprika-met-ei-uit-de-oven_02.jpg
paprika-met-ei-uit-de-oven_03.jpg

Voeg een ei toe en verdeel de rest van het tomaat en spek er over. Voeg nog een snufje peper toe en zet de gevulde paprika’s ongeveer 25 min in de oven. Iets langer voor een hard gekookt ei of korter voor een zacht gekookt ei kan ook. Garneer de gevulde paprika’s met wat peterselie.

Beoordeling (66 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili