
Paprika met ei uit de oven
Lekkere lunch met veel groenten die er ook nog leuk uit ziet
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Paprika met ei uit de oven
Voor stuks
-
3 paprika's
-
6 eieren
-
125 gr spekreepjes
-
2 tomaten
-
Snuf peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Paprika met ei uit de oven
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprikaās doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak de spekreepjes een paar minuten in een droge koekenpan en laat daarna uitlekken. Snijd de tomaten blokjes. Doe ongeveer de helft van het spek en tomaat in de paprika helften.
-
Voeg een ei toe en verdeel de rest van het tomaat en spek er over. Voeg nog een snufje peper toe en zet de gevulde paprikaās ongeveer 25 min in de oven. Iets langer voor een hard gekookt ei of korter voor een zacht gekookt ei kan ook. Garneer de gevulde paprikaās met wat peterselie.
Heeft het gesmaakt?
191 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 150
- vet 10 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 4 gr
- w.v. suikers 2 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 11 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker