Pasta met champignons en truffel

Dit pasta recept met champignons en truffel in een heerlijke roomsaus is echt genieten en super makkelijk te maken.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in een pan met water.

  2. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

  3. Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg daar de champignons en gesnipperde ui aan toe. Bak dit 5 minuten. Voeg dan de truffeltapenade toe. Giet de room erbij en roer tot een romig geheel. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

  4. Roer dan de pasta er door. Serveer de truffelpasta met een handje rucola en wat geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel eventueel nog met een beetje olie met truffelaroma.

  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
579 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!