
Pasta met champignons en truffel
Dit pasta recept met champignons en truffel in een heerlijke roomsaus is echt genieten en super makkelijk te maken.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
160 gr tagliatelle pasta
-
250 gr kastanjechampignons
-
75 gr truffeltapenade
-
1 ui
-
Handje rucola
-
100 ml kookroom ( plantaardig )
-
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
-
scheutje truffelolie ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta gaar in een pan met water.
-
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
-
Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg daar de champignons en gesnipperde ui aan toe. Bak dit 5 minuten. Voeg dan de truffeltapenade toe. Giet de room erbij en roer tot een romig geheel. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
-
Roer dan de pasta er door. Serveer de truffelpasta met een handje rucola en wat geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel eventueel nog met een beetje olie met truffelaroma.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
622 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 600
- vet 30 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 15 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker