
Pastaschotel met bloemkool
Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten
25 M + 10 M oventijd
Ingrediƫnten: Pastaschotel met bloemkool
Voor personen
-
2 tenen knoflook
-
400 gr bloemkool
-
160 gr pasta
-
60 geraspte oude kaas
-
75 cashewnoten
-
30 gr paneermeel
-
125 crème fraîche
-
peper en zout
-
Snuf komijn
-
20 gr boter
Materialen
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pastaschotel met bloemkool
-
Verwarm de grill voor (of de oven op 220 graden als je geen grill functie hebt). Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar met een snufje zout en de bloemkool in ca. 8 minuten. Meng de creme fraiche met de ingeperste knoflook, peper, zout en een flinke snuf komijn.
-
Schep het creme fraiche mengsel samen met de oude kaas door de pasta en bloemkool in een ovenschaal. Hak de cashewnoten fijn en meng met het paneermeel. Verdeel dit over de ovenschotel. Verdeel er een paar klontjes boter over en zet een paar minuten onder de grill (of in de oven) tot er een mooi bruin korstje is ontstaan.
-
Graag vlees er bij? Voeg dan wat gebakken spekjes toe of stukjes kip.
Heeft het gesmaakt?
104 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 670
- vet 42 gr
- verzadigd vet 16 gr
- koolhydraten 50 gr
- w.v. suikers 4.5 gr
- vezels 4.5 gr
- eiwit 20 gr
- zout 0.9 gr
Ook lekker