Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastaschotel met bloemkool

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr bloemkool
  • 160 gr pasta
  • 60 geraspte oude kaas
  • 75 cashewnoten
  • 30 gr paneermeel
  • 125 creme fraiche
  • peper en zout
  • Snuf komijn
  • 20 gr boter
Materialen
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de grill voor (of de oven op 220 graden als je geen grill functie hebt). Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar met een snufje zout en de bloemkool in ca. 8 minuten. Meng de creme fraiche met de ingeperste knoflook, peper, zout en een flinke snuf komijn.

Schep het creme fraiche mengsel samen met de oude kaas door de pasta en bloemkool in een ovenschaal. Hak de cashewnoten fijn en meng met het paneermeel. Verdeel dit over de ovenschotel. Verdeel er een paar klontjes boter over en zet een paar minuten onder de grill (of in de oven) tot er een mooi bruin korstje is ontstaan.

Graag vlees er bij? Voeg dan wat gebakken spekjes toe of stukjes kip.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×