Ga naar de inhoud
Pastaschotel met bloemkool

Pastaschotel met bloemkool

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

25 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr bloemkool
  • 160 gr pasta
  • 60 geraspte oude kaas
  • 75 cashewnoten
  • 30 gr paneermeel
  • 125 crème fraîche
  • peper en zout
  • Snuf komijn
  • 20 gr boter

Materialen

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor (of de oven op 220 graden als je geen grill functie hebt). Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar met een snufje zout en de bloemkool in ca. 8 minuten. Meng de creme fraiche met de ingeperste knoflook, peper, zout en een flinke snuf komijn.


  2. Schep het creme fraiche mengsel samen met de oude kaas door de pasta en bloemkool in een ovenschaal. Hak de cashewnoten fijn en meng met het paneermeel. Verdeel dit over de ovenschotel. Verdeel er een paar klontjes boter over en zet een paar minuten onder de grill (of in de oven) tot er een mooi bruin korstje is ontstaan.


  3. Graag vlees er bij? Voeg dan wat gebakken spekjes toe of stukjes kip.