Pepernoten rotsjes

Leuk sinterklaas recept voor kinderen: vrolijk versierde hoopjes met chocolade pepernoten 

 
Ingredienten
200 gr pepernoten
200 gr melk chocolade (kan ook puur of een combinatie hiervan)
klontje boter
snufje speculaaskruiden
mini smarties
zilveren parels (of andere decoratie)
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verhit de chocolade, boter en snufje speculaaskruiden in een kommetje au bain-marie (boven een pan met heet water). Als het een gladde chocoladesaus is voeg je de pepernoten toe en schep je deze er door tot ze allemaal goed bedekt zijn. Schep met 2 lepels hoopjes op het bakpapier (van 5 a 6 pepernoten).
 
pepernoten rotsjes 01
pepernoten rotsjes 01
pepernoten rotsjes 01
pepernoten rotsjes 01
Bestrooi ze direct met Smarties, parels of andere versiersels. Laat de pepernoten rotsjes minimaal 2 uur afkoelen en opstijven. Bewaar ze daarna in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Ze blijven zeker nog 2 dagen lekker en krokant.
 
43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.