Pepernoten rotsjes

Leuk sinterklaas recept voor kinderen: vrolijk versierde hoopjes met chocolade pepernoten 

Ingredienten
200 gr pepernoten
200 gr melk chocolade (kan ook puur of een combinatie hiervan)
klontje boter
snufje speculaaskruiden
mini smarties
zilveren parels (of andere decoratie)
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Bereiding
Verhit de chocolade, boter en snufje speculaaskruiden in een kommetje au bain-marie (boven een pan met heet water). Als het een gladde chocoladesaus is voeg je de pepernoten toe en schep je deze er door tot ze allemaal goed bedekt zijn. Schep met 2 lepels hoopjes op het bakpapier (van 5 a 6 pepernoten).
pepernoten rotsjes 01
pepernoten rotsjes 01
pepernoten rotsjes 01
pepernoten rotsjes 01
Bestrooi ze direct met Smarties, parels of andere versiersels. Laat de pepernoten rotsjes minimaal 2 uur afkoelen en opstijven. Bewaar ze daarna in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Ze blijven zeker nog 2 dagen lekker en krokant.
Vind je dit leuk?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!