Ga naar de inhoud
Pide met spinazie en feta

Pide met spinazie en feta

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

45 M rijzen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 125 gr bloem
  • 75 ml water
  • 0.5 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout
  • 1 theelepel gedroogde gist

Vulling

  • 150 gr spinazie
  • 75 gr feta
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 uitje
  • 0.5 theelepel komijn
  • 1 geroosterde paprika uit pot.

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom. Voeg een snufje zout toe en de gist en meng door elkaar. Giet dan het water er langzaam bij en voeg de olijfolie toe. Roer alles goed doorelkaar. Kneed het deeg dan met een mixer met deeghaken of met je hand goed door, zo’n 5 minuten.


  2. Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek, bij de verwarming bijvoorbeeld of in de oven op 35 graden.


  3. Verwarm de oven op 220 graden. Snipper het uitje en bak dit kort. Voeg hier komijn aan toe en bak de spinazie mee. Druk overtollig water uit de spinazie in een vergiet. Kruimel de feta door de spinazie heen.


  4. Vorm van het deeg twee langwerpige ovale plakken deeg. Verdeel het spinazie mengsel hier op in het midden en leg de reepjes geroosterde paprika hier overheen. Strooi de pijnboompitten er overheen en bak de pide’s af in ongeveer 15 minuten.


  5. Weinig tijd? Gebruik dan plakjes kant en klaar deeg voor hartige taart uit de vriezer of pizzadeeg.