Pide met spinazie en feta

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Vulling

Bereiding

 Doe de bloem in een kom. Voeg een snufje zout toe en de gist en meng door elkaar. Giet dan het water er langzaam bij en voeg de olijfolie toe. Roer alles goed doorelkaar. Kneed het deeg dan met een mixer met deeghaken of met je hand goed door, zo’n 5 minuten.

 Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek, bij de verwarming bijvoorbeeld of in de oven op 35 graden.

 Verwarm de oven op 220 graden. Snipper het uitje en bak dit kort. Voeg hier komijn aan toe en bak de spinazie mee. Druk overtollig water uit de spinazie in een vergiet. Kruimel de feta door de spinazie heen.

 Vorm van het deeg twee langwerpige ovale plakken deeg. Verdeel het spinazie mengsel hier op in het midden en leg de reepjes geroosterde paprika hier overheen. Strooi de pijnboompitten er overheen en bak de pide’s af in ongeveer 15 minuten.

 Weinig tijd? Gebruik dan plakjes kant en klaar deeg voor hartige taart uit de vriezer of pizzadeeg.

41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.