Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza met vijgen

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Ingrediënten
  • 1 pizzamix a 450 gr (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • bloem om te bestuiven
  • Handje rucola
  • 4 verse vijgen
  • balsamico stroop
  • 125 gr blauwe kaas
  • 250 gr ricotta
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel honing
  • 4 plakken parmaham

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik het basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.

Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag ricotta. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met een snufje peper en druppel er wat honing over. Kruimel de blauwe kaas er over en verdeel de gehalveerde tomaatjes er over. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar. Haal hem uit de oven. Verdeel de vijgen er in partjes over en de parmaham in stukken. Leg er een handje rucola op en druppel als laatste wat balsamicostroop er over.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×