
Pizza met vijgen
Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas
25 M + 15 M oventijd
Ingrediënten: Pizza met vijgen
Voor pizza's
-
1 pizzamix à 450 gr ( of zelfgemaakt pizzadeeg )
-
Handje rucola
-
4 verse vijgen
-
-
125 gr blauwe kaas
-
250 gr ricotta
-
12 cherrytomaatjes
-
1 eetlepel honing
-
4 plakken parmaham ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pizza met vijgen
-
Verwarm de oven voor op 220° graden.
-
Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik het basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.
-
Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag ricotta. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met een snufje peper en druppel er wat honing over. Kruimel de blauwe kaas erover en verdeel de gehalveerde tomaatjes er over. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar.
-
Haal de pizza’s uit de oven. Verdeel de vijgen er in partjes over en de parmaham in stukken. Leg er een handje rucola op en druppel als laatste wat crème balsamico erover.
Heeft het gesmaakt?
19 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 720
- vet 32 gr
- verzadigd vet 18 gr
- koolhydraten 80 gr
- w.v. suikers 18 gr
- vezels 4.5 gr
- eiwit 28 gr
- zout 3.5 gr
Ook lekker