Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pizza met vijgen

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Ingrediënten
  • 1 pizzamix a 450 gr (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • bloem om te bestuiven
  • Handje rucola
  • 4 verse vijgen
  • balsamico stroop
  • 125 gr blauwe kaas
  • 250 gr ricotta
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel honing
  • 4 plakken parmaham

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik het basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.

pizza_vijgen_04.jpg
pizza_vijgen_01.jpg
pizza_vijgen_02.jpg
pizza_vijgen_03.jpg

Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag ricotta. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met een snufje peper en druppel er wat honing over. Kruimel de blauwe kaas er over en verdeel de gehalveerde tomaatjes er over. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar. Haal hem uit de oven. Verdeel de vijgen er in partjes over en de parmaham in stukken. Leg er een handje rucola op en druppel als laatste wat balsamicostroop er over.

Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette