Pizza met vijgen

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Hoofdgerecht 25 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 2 pizza's

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° graden.

  2. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik het basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.

  3. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag ricotta. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met een snufje peper en druppel er wat honing over. Kruimel de blauwe kaas erover en verdeel de gehalveerde tomaatjes er over. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar.

  4. Haal de pizza’s uit de oven. Verdeel de vijgen er in partjes over en de parmaham in stukken. Leg er een handje rucola op en druppel als laatste wat crème balsamico erover.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!