Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pizza met vijgen

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Ingrediënten
  • 1 pizzamix a 450 gr (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • bloem om te bestuiven
  • Handje rucola
  • 4 verse vijgen
  • balsamico stroop
  • 125 gr blauwe kaas
  • 250 gr ricotta
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel honing
  • 4 plakken parmaham

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of gebruik het basisrecept. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit met de roller en gebruik eventueel een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Je kunt ook 1 grote plaatpizza maken i.p.v. 2 ronde pizza’s.

pizza_vijgen_04.jpg
pizza_vijgen_01.jpg
pizza_vijgen_02.jpg
pizza_vijgen_03.jpg

Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag ricotta. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met een snufje peper en druppel er wat honing over. Kruimel de blauwe kaas er over en verdeel de gehalveerde tomaatjes er over. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar. Haal hem uit de oven. Verdeel de vijgen er in partjes over en de parmaham in stukken. Leg er een handje rucola op en druppel als laatste wat balsamicostroop er over.

Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst