Pompoen lasagne

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min. in de oven.

Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 à 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slinken. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.

Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes.

Pureer de pompoen fijn in een keukenmachine (of prak met een vork fijn). Voeg eventueel een scheutje olie toe om het mengsel smeuïger te maken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricotta mengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van het pompoenmengsel en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet 30 min. op 200° graden in de oven.

Je kunt met dit recept ook variëren door er zalm, gehakt of plakjes ham aan toe te voegen.

Bekijk ook eens deze blog met 10 x lasagne recepten.

435 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.