Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoen lasagne

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Ingrediënten
  • 400 gr pompoen blokjes
  • 400 gr verse spinazie (of uit diepvries; ontdooid en uitgelekt)
  • olijfolie
  • snuf peper en zout
  • 1 gr bakje ricotta a 250
  • 1 ei
  • handje geraspte kaas
  • 1 theelepel salie
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 9 lasagnevellen
Materialen
  • Ovenschaal (ca 18 x 28 cm)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven. Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slingen. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes. Pureer de pompoen fijn in een keukenmachine (of prak met een vork fijn). Voeg eventueel een scheutje olie toe om het mengsel smeuïger te maken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricotta mengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van het pompoenmengsel en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet 30 min op 200 graden in de oven.

Voor een variant met vlees kun je wat spekjes of gehakt toevoegen.

Beoordeling (211 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: aardappel roerbak met worst
Budget recept: pastaschotel Hawaï

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip