Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen lasagne

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven. Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slingen. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes. Pureer de pompoen fijn in een keukenmachine (of prak met een vork fijn). Voeg eventueel een scheutje olie toe om het mengsel smeuïger te maken.

 Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricotta mengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van het pompoenmengsel en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en zet 30 min op 200 graden in de oven.

 Voor een variant met vlees kun je wat spekjes of gehakt toevoegen.

 

 Bekijk ook eens deze blog met 10 x lasagne recepten

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×