Pompoenstamppot

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Schil indien nodig de aardappelen en snijd er grove blokjes van. Schil ook de pompoen en snijd blokjes net zo groot als de aardappel. Voeg beide in een pan en voeg water toe tot alles onder water staat. Kook ongeveer 12 minuten of tot de pompoen en aardappel gaar is. Hak in de tussentijd de walnoten en snijd de appel in blokjes. Schil de appel eerst als je dit lekker vindt! Giet het water af en laat nog even dampen met de deksel op de pan. Voeg dan als eerst de melk beetje bij beetje toe en begin met prakken tot een grove stamppot.

 Voeg dan ook een klontje boter, de salie en de helft van de geitenkaas toe. Meng goed door tot dit lekker gesmolten is. Voeg als laatste de helft van de walnoten, de stukjes appel en rucola aan de stamppot toe en meng nog een keer goed. Bewaar een klein beetje rucola voor de garnering. Serveer de stamppot met de overgebleven geitenkaas, rucola en walnoten er bovenop.

77 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.