Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoenstamppot

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en is op smaak gebracht met salie en geitenkaas

Ingrediënten
  • 500 gr aardappels
  • 700 gr pompoen
  • 1 blokje boter
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 appel
  • 125 gr geitenkaas
  • 70 gr walnoten
  • 50 gr rucola

Bereiding
Schil indien nodig de aardappelen en snijd er grove blokjes van. Schil ook de pompoen en snijd blokjes net zo groot als de aardappel. Voeg beide in een pan en voeg water toe tot alles onder water staat. Kook ongeveer 12 minuten of tot de pompoen en aardappel gaar is. Hak in de tussentijd de walnoten en snijd de appel in blokjes. Schil de appel eerst als je dit lekker vindt! Giet het water af en laat nog even dampen met de deksel op de pan. Voeg dan als eerst de melk beetje bij beetje toe en begin met prakken tot een grove stamppot.

Voeg dan ook een klontje boter, de salie en de helft van de geitenkaas toe. Meng goed door tot dit lekker gesmolten is. Voeg als laatste de helft van de walnoten, de stukjes appel en rucola aan de stamppot toe en meng nog een keer goed. Bewaar een klein beetje rucola voor de garnering. Serveer de stamppot met de overgebleven geitenkaas, rucola en walnoten er bovenop.

pompoen stamppot www.leukerecepten.nl

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×