Pompoenstamppot

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil indien nodig de aardappelen en snijd er grove blokjes van. Schil ook de pompoen en snijd blokjes net zo groot als de aardappel. Voeg beide in een pan en voeg water toe tot alles onder water staat. Kook ongeveer 12 minuten of tot de pompoen en aardappel gaar is. Hak in de tussentijd de walnoten en snijd de appel in blokjes. Schil de appel eerst als je dit lekker vindt! Giet het water af en laat nog even dampen met de deksel op de pan. Voeg dan als eerst de melk beetje bij beetje toe en begin met prakken tot een grove stamppot.

  2. Voeg dan ook een klontje boter, de salie en de helft van de geitenkaas toe. Meng goed door tot dit lekker gesmolten is. Voeg als laatste de helft van de walnoten, de stukjes appel en rucola aan de stamppot toe en meng nog een keer goed. Bewaar een klein beetje rucola voor de garnering. Serveer de stamppot met de overgebleven geitenkaas, rucola en walnoten er bovenop.

Heeft het gesmaakt?
137 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.