Ga naar de inhoud
Preistamppot met mosterd dille zalm

Preistamppot met mosterd dille zalm

Heerlijke smeuïge stamppot met geroerbakte prei en zalm uit de oven met een mosterd dille marinade

20 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr prei in ringetjes
  • 500 gr aardappels ( kruimig )
  • 1 Scheut warme melk
  • 2 klontjes boter
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • snuf peper en zout
  • 2 zalmfilets
  • Paar takjes verse dille
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden. Hak de dille fijn. Meng met de olie, mosterd, citroenrasp, snuf peper en zout. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal. Besmeer met het mosterd dille mengsel. Laat zolang in de koelkast even intrekken.


  2. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei een paar minuutjes tot deze begint te slinken. Zet ook de zalm in de oven en bak ca. 10 minuten. Hij mag nog iets rosé zijn van binnen.


  3. Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper of gebruik een staafmixer als je die hebt. Voeg een scheut warme melk, een klontje boter, crème fraîche toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Schep de gebakken prei door de puree. Serveer de preistamppot met de zalm uit de oven.