Preistamppot met mosterd dille zalm

Heerlijke smeuïge stamppot met geroerbakte prei en zalm uit de oven met een mosterd dille marinade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de dille fijn. Meng met de olie, mosterd, citroenrasp, snuf peper en zout. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal. Besmeer met het mosterd dille mengsel. Laat zolang in de koelkast even intrekken.

 Kook de aardappels intussen gaar. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei een paar minuutjes tot deze begint te slinken. Zet ook de zalm in de oven en bak ca. 10 minuten. Hij mag nog iets rosé zijn van binnen.

 Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg een scheut warme melk, een klontje boter, creme fraiche toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Schep de gebakken prei door de puree. Serveer de preistamppot met de zalm uit de oven.

60 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.