Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Preistamppot met mosterd dille zalm

Heerlijke smeuïge stamppot met geroerbakte prei en zalm uit de oven met een mosterd dille marinade

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de dille fijn. Meng met de olie, mosterd, citroenrasp, snuf peper en zout. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal. Besmeer met het mosterd dille mengsel. Laat zolang in de koelkast even intrekken.

 Kook de aardappels intussen gaar. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei een paar minuutjes tot deze begint te slinken. Zet ook de zalm in de oven en bak ca. 10 minuten. Hij mag nog iets rosé zijn van binnen.

 Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg een scheut warme melk, een klontje boter, creme fraiche toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Schep de gebakken prei door de puree. Serveer de preistamppot met de zalm uit de oven.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.