Quiche met asperges

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Laat de plakjes deeg ontdooien.

Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil indien nodig de witte asperges en eventueel dikke groene asperges. Kook de asperges in een pan met ruime hoeveelheid water ca. 4 minuten.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en druk de randen goed tegen elkaar aan. Prik gaatjes in de bodem van deeg en bestrooi met paneermeel. Hierdoor wordt eventueel vocht opgenomen en de bodem niet snel vochtig.

Snijd de rode ui in dunne ringen.

Klop de eieren los in een grote kom. Voeg de kookroom, tijm, peper, zout en rasp van de citroen toe en klop erdoor.

Voeg de uienringen toe en de geitenkaas in stukjes (bewaar een paar voor bovenop).

Verdeel de helft van de asperges over de bodem van de springvorm. Passen ze niet geheel in de lengte erin? Dan kun je ze ook een keer doorsnijden.

Giet de helft van het eiermengsel er over. Verdeel de laatste asperges erover en giet als laatste de rest van het mengsel er over.

Bestrooi de bovenzijde met de rest van de geitenkaas.

Bak de quiche met asperges ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar en iets goudbruin is aan de bovenzijde.

Tip: Eet je deze quiche als lunch? Verdeel hem dan over 6 personen.

De volgende dag opwarmen? Doe hem eventueel eerst 3 min in de magnetron en daarna in de oven met een stuk aluminiumfolie er over. Verwijder deze de laatste minuten.

9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!