Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa lunch salade

Deze groene salade met noten, groenten en verse kruiden is helemaal geschikt als gezonde lunch.

Ingrediënten
  • 225 gr quinoa
  • 50 gr amandelen
  • 200 gr doperwten
  • Een paar takjes munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gr groene asperge tips
  • 100 gr cherrytomaat
  • Peper en zout (naar smaak)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Snijd de asperges in stukjes. Kook de asperges en doperwten beetgaar in ongeveer 5 minuten. Hak de blaadjes munt en halveer de cherrytomaten. Rooster de amandelen goudbruin.

Voeg nu de munt toe aan de quinoa en breng op smaak het citroensap, olijfolie, peper en zout. Schep de quinoa op een bord en voeg de groenten en amandelen toe.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×