Ga naar de inhoud
Halloumi salade met gegrilde perzik

Halloumi salade met gegrilde perzik

Lekkere lichte, maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas en perzik met een frisse en kruidige dressing.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 225 gr halloumi kaas
  • 2 perziken
  • Handje pecannoten
  • 75 gr veldsla
  • 100 gr groene asperges tips
  • 150 gr kikkererwten
  • 10 cherrytomaatjes

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuf komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de grillpan en besmeer met een beetje olie. Grill de groene aspergetips 3 minuutjes. Haal ze uit de pan en grill vervolgens de in plakjes gesneden halloumi. Bak vervolgens ook de partjes perziken in de grillpan tot ze mooie strepen hebben.


    halloumi salade
  2. Verdeel de sla over 2 borden.


  3. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de sla.


  4. Verdeel hier de gegrilde asperges en in partjes gesneden cherrytomaat over.


  5. Voeg vervolgens ook de partjes gegrilde perzik en halloumi toe.


  6. Garneer de halloumi salade met wat pecannoten.


  7. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel de halloumi salade hiermee.